Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Serviceutbildningen har gjort Erica bekvämare i sig själv

Efter gymnasiet ville Erica Hager ta en paus från skådespeleriet. Hon upptäckte att hon gillade att arbeta i butik och hamnade på så vis på Eductus i Göteborg där hon nyligen gick Serviceutbildning med fördjupning.

Tjugoettåriga Erica Hager bor i Landvetter utanför Göteborg. Hon har alltid varit intresserad av film, teater och skådespeleri. När det blev dags att gå gymnasiet föll därför Ericas val på det estetiska programmet inriktning teater.

Medverkade i Molanders

Under andra året på gymnasiet fick Erica möjligheten att vara med i en tv-serie, Molanders, som sändes på SVT. Upplevelsen gjorde att Erica insåg att hon verkligen ville satsa på skådespeleriet men först längre fram i livet. Hon började istället titta på andra branscher att jobba inom de närmaste åren.

Genom en jobbmässa hittade Erica en praktikplats i en mataffär. Det var hennes första kontakt med arbetslivet. Hon kände ganska snabbt att pressen från chefen var för stor.

– Det stod dock klart för mig att det var i butik som jag kände mig som mest hemma, berättar Erica.

Praktik i drömbutiken

Efter att ha blivit inskriven i Arbetsförmedlingens Jobb- och utvecklingsgaranti erbjöds Erica att välja en utbildning att gå. Valet föll på Eductus serviceutbildning med fördjupning.

– Jag kan ärligt säga att det var det bästa valet jag kunde göra, säger Erica.

På utbildningen pratades det mycket om vad god service är och hur mycket service skiljer sig från butik till butik, berättar Erica. Vi fick dessutom lära oss om till exempel butiksekonomi, marknadsföring och de lagar och regler som butiker måste förhålla sig till, fortsätter hon.

– Jag mötte och lärde känna ett gäng fantastiska människor under utbildningen och praktiken, säger Erica. Jag fick också med mig goda baskunskaper inom servicebranschen.

Under utbildningen fick Erica praktisera i sin drömbutik: Carlings. Hon tyckte det var så roligt att hon gärna hade haft en längre praktik! Praktiken är nu en riktigt bra referens på hennes CV. Och tack vare praktiken så känner hon sig också bekvämare i sig själv och tycker det är mycket roligare att prata med nya människor numera.

Ser ljust på framtiden

Framöver hoppas Erica kunna ge sig ut och resa så mycket det bara går för att se så många delar av världen som möjligt. Om fem år ser hon sig ha en anställning som gör att hon kan ha egen lägenhet i Majorna och en liten hund att dela den med. Ännu längre fram i tiden kanske vi kommer få se Erica i tv-rutan och på filmduken, när hon är redo att satsa vidare på skådespeleriet.

Tack för att vi fick ta del av din historia, Erica! Lycka till i framtiden!