Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

#sammahimmel – Premiär februari 2015!

Peppen är stor, snart är det dags för lansering! #sammahimmel är en musikkampanj av och för unga vuxna. Med stöd och machtning av Eductus.

För att ta det från början, projektet #sammahimmel uppstod i ett möte mellan rapkollektivet Tjuvjakt och vänner.

– Det finns så mycket bra förebilder och de flesta i vår generation gillar förändring. Men det finns en massa skit som lämnats kvar av tidigare generationer. Rasism till exempel. För oss är det där väldigt svårt att greppa. Vi musiker kommer ju från alla möjliga ställen. Självklart är alla både lika och olika. Sedan så har vi alla svårt att ha råd att leva och bo, oavsett om man är från Storuman eller Hässelby, säger Arvid Lundquist från Tjuvjakt.

Tjuvjakt kontaktade andra rappare och sångare runt om i landet via sina nätverk och frågade om de ville vara med och göra något tillsammans för att uppmärksamma det här. Många nappade och totalt tretton rappare, sångare och producenter valdes ut.

Alla fick i uppdrag att i en vers beskriva ”vem är jag”. I den gemensamma refrängen beskriver de ”vilka är vi”, som generation. Verserna filmas i varje artists hemmiljö, och refrängen i Stockholm. Resultatet är ett fingeravtryck av Sverige idag. Som textraden i refrängen säger; att vi alla ”kollar på samma himmel, samma sol från en annan vinkel”.

Olle Lundquist, projektledare för Samma himmel, som jobbat med film- och musikproduktion hela sitt liv engagerade sig.

– Idén gick rakt in i hjärtat på mig. Jag kontaktade Eductus som jobbar med unga vuxna i utanförskap. De hade letat efter ett bra projekt att engagera sig i och tände direkt.

Som sagt, vi på Eductus såg en koppling mellan vår verksamhet och projektet.

– Våra deltagare tycker ofta att samhället inte lyssnar på dem. Alla människor mår bra av att få göra sin röst hörd. Musik och inte minst rap är ett klockrent sätt. Därför gick vi in som sarmarbetspartner i det här projektet, säger Annika Mayer,

I februari är det äntligen dags för release av låten och videon, vi längtar! Fram tills dess kommer vi att hålla er uppdaterade om #sammahimmel här. Och för den nyfikna – håll utkik efter #sammahimmel och @sammahimmel i de sociala medierna du använder.

Mer om #sammahimmel hittar du här!