Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Flera av våra praktikanter har fått jobb i butikerna”

På vår serviceutbildning får många av studenterna jobb – direkt. Ett av företagen som hittat nya medarbetare tack vare utbildningen är butikskedjan Glitter.

– Vi är jättenöjda med samarbetet och flera av de praktikanter vi haft från utbildningen har nu fått jobb i våra butiker, säger Gilbert Accaoui Regionchef på Glitter.

För snart ett år sedan startade vi vår 15 veckor långa serviceutbildning för arbetssökande. Utbildningen ger en grundkurs i serviceyrken och en fördjupning inom ett specialområde. De sista fyra veckorna har alla kursdeltagare praktik.

– För en stor del av dem blir det startskottet på ett nytt jobb, säger Emma Pettersson, som är samordnare och utbildare på utbildningen.

Ett unikt samarbete

Glitter är ett av de företag som tagit emot studenter från Eductus serviceutbildning. Sedan i höstas har företaget ett unikt avtal med Eductus där de två gånger om året tar hjälp av dem för att välja vilka som ska få praktiksplats på Glitter.

– För oss innebär det att vi matchar fram lämpliga kandidater från vår utbildning. De får sedan gå på intervju på Glitter. De personer som företaget väljer för att göra praktik har sedan en mycket god chans att få jobb efter praktiken, säger Emma Pettersson.

Är det vanligt med den här typen av samarbete?

– Vi har en hel del samarbete med olika företag men det här avtalet som är kontinuerligt och gäller för hela västra Sverige är ganska unikt, säger Emma Pettersson.

Mycket nöjda

Gilbert Accaoui, som Regionchef på Glitter i den Västra delen av Sverige, är mycket nöjd med samarbetet med Eductus.

– Vi har hittat många duktiga medarbetare tack vare vårt samarbete.

Några av de saker som han lyfter fram som viktiga för samarbetet med Eductus är kommunikationen mellan dem och att man har en tydlig bild av vilka kompetenser som behövs när man praktiserar eller jobbar på Glitter.

– Vår ambition är att de som gör praktik hos oss ska kunna få en tjänst när det finns en ledig. Därför har vi haft en tydlig profil på vilka egenskaper vi söker.
Många har fått jobb

Sedan samarbetet startade i höstas har 20 elever haft praktik i en av de 17 Glitter-butiker som Gilbert Accaoui ansvarar för.

– De kandidater som har gjort praktik hos oss har funkat mycket väl och många av de 20 som gjort praktik har nu fått en anställning.

I vår är det dags för en andra omgång.

– Vi ser verkligen fram emot det. Samarbetet är ett bra sätt för oss att hitta bra medarbetare som vi annars inte hade hittat, säger Gilbert Accaoui.