Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Nu känner jag mig delaktig”

Mohamed Kohestani kom till Sverige för snart 10 år sedan. Han kämpar för att nå sina drömmen om ett fast jobb. Nu hoppas han att praktikplatsen ska leda till jobb.

2006 kom Mohamed Kohestani med fru och fyra barn till Sverige. Mohammed har stort teknikintresse. Han arbetade under många år som reparatör av bilmotorer, cyklar och klockor. Trots sin långa erfarenhet från hemlandet har det varit svårt att få arbete i Sverige. För att lättare få jobb har Mohamed utbildat sig inom Svets- och fordonsprogrammet i Sverige. Han byggde dessutom på med en utbildning till bilrekonditionerare.

– Jag vill så klart få ett jobb, men det har varit svårt, säger Mohammed. Han har problem med svår kronisk huvudvärk sen över 10 år. När det var som värst drabbades han även av psoriasis med svår klåda.

Mår bra av att arbeta

– Livet har gått upp och ner, men jag har fått ett stort stöd av Eductus, säger Mohamed. Han gjort klart sin CV och skrivit flera olika ansökningsbrev. Han har även besökt företag och breddat sin kompetens genom föreläsningar. Mohameds dröm är att jobba med bilvård i någon form. Kanske kommer drömmen inom kort att bli verklighet. Sedan ett tag tillbaka har Mohamed en praktikplats på en bilverkstad där han stortrivs.

– Jag har värk, men mår bra av att arbeta. Nu känner jag mig delaktig. Mina kunskaper värdesätts. Jag hoppas att min praktikplats ska leda till fast jobb, säger Mohammed.

Det hoppas vi med! Bra kämpat Mohamed!