1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Utbildningen ledde till fast jobb

Janna hade både utbildning och erfarenhet av att driva egen verksamhet från hemlandet. Genom att komplettera sin befintliga utbildning och lära sig mer om svensk standard fick hon snabbt jobb.

Jevgenija Gluhova kallas för Janna. Hon kom till Göteborg från Lettland för sex år sedan. Hon har en bakgrund som ekonom och drev egen butik i Lettland. Janna började hos oss när hon läste yrkessvenska med inriktning vård och omsorg. När hon var klar med utbildningen rekommenderade hennes handläggare på Arbetsförmedlingen att hon skulle lära mer om den svenska servicebranschen genom att gå serviceutbildning med fördjupning inom handel.

– Jag hade erfarenhet av ekonomi och handel från mitt hemland, berättar Janna. Jag drev bland annat en egen butik. Genom serviceutbildningen fick jag den information jag behövde för att vidareutveckla mig inom området.

Ta vara på tiden

Janna utmärkte sig under utbildningen. Det säger Anita Holmberg som är utbildare och handledare på Eductus.

– Janna var mycket engagerad och aktiv under utbildningen. De deltagare som tar till vara på sin tid under utbildningen har stora möjligheter att få jobb. Servicenäringen växer och det finns stor efterfrågan på personer som är duktiga på kundbemötande.

Trots att Janna hade stor erfarenhet av detaljhandel lärde hon sig mycket under utbildningen.

”Som att börja ett nytt liv”

– Skolan har lärt mig hur man hanterar stress. Det är även viktigt för mig att alla kunder ska få ett professionellt bemötande. Under min utbildning har jag lärt mig mer om hur det funkar i Sverige. I utbildningen ingick praktik. Min handledare föreslog att jag skulle praktisera på en nyöppnad skönhetsklinik som heter Lifte Time Clinic. Jag tyckte det lät intressant. Har lärt mig mycket och nu har jag fått fast jobb. Det känns helt underbart. Som att börja ett nytt liv. Jag är jättenöjd med serviceutbildningen. För mig ledde den raka vägen till jobbet!

”Tro på dig själv”

– Mitt bästa tips till andra som söker jobb är att vara självsäker när du pratar med arbetsgivaren. Lyft dina bästa egenskaper och tro på dig själv!

 


Letar du också nytt jobb? – Stöd och matchning
I så fall är Stöd och matchning en tjänst för dig. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om du vill ha ett jobb eller utbilda dig vidare. Nio av tio som använt oss rekommenderar våra tjänster. Lär mer om Stöd och matchning>>

Vill du söka jobb på egen hand? 
Här kan du läsa mer om att skriva CV, personligt brev och fördelarna med praktik. Vi delar med oss av våra bästa jobbsökartips>>