Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Praktik ledde till anställning

Emil Stafström har alltid vetat att han ville arbeta med motorcyklar. Efter en serviceutbildning hos Eductus i Finspång fick han hjälp att följa sin drömmar.

– Hos Eductus fick jag hjälp att bygga vidare på min dröm som blev till verklighet, säger Emil Stafström som sedan han var liten drömt om att arbeta med motorcyklar, vad visste han inte, bara det var med motorcyklar.

– Men jag har också stort intresse av skog och natur säger Emil så när det var dags att välja gymnasielinje och ingen direkt motorcykelinriktning fanns, så blev det Skog & Natur på Vretagymnasiet. Efter gymnasiet hade jag några långtidsvikariat inom skogsbruk. Jag började fundera lite mer på min framtid. Det var svårt att få en fast anställning inom natur/skog. Jag tog kontakt med en handläggare på Arbetsförmedlingen för att undersöka vilka utbildningar som fanns inom mitt intresseområde, helst då motorcyklar. Jag fick tipset om Serviceutbildning på Eductus i Finspång, en kortare utbildning som kan bli en språngbräda mot ett arbete med motorcyklar.

Kartläggning och studieplan

– Jag fick ett jättebra bemötande direkt jag började på Serviceutbildningen. Jag och min utbildare gjorde en kartläggning och plan för studieupplägg, allt för att nå mina drömmar.

Efter utbildningens teoretiska delar var det dags för praktik.

– Jag hittade en motorcykelfirma i Norrköping över 4 mil hemifrån, men vadå? Jag ringde upp och frågade om möjlighet till praktik och fick svaret… javisst. På min praktik har jag jobbat både med lagningar av motorcyklar, monteringsjobb och kundkontakter.

Praktiken ledde till anställning!

– Min utbildare på Eductus var ett stort stöd under tiden. Han hade kontinuerlig kontakt med mig och ägaren till verkstaden för att se hur praktiken fungerade. Redan i ett tidigt stadium diskuterades möjlighet till anställning. Efter någon månads förlängning av praktiken och många kontakter med Arbetsförmedlingen så gick min barndomsdröm i uppfyllelse, jag fick anställning! Drömmar kan gå i uppfyllelse! Med bra handledning, coachning och stöd som jag fick under resans gång, ja då ökar chanserna betydligt. Tack Eductus!

Härligt att få ta del av din historia Emil! Lycka till framöver!