1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Praktik i 10 dagar resulterade i heltidsjobb

Abd-Alaleem Abdallah Faris, 59 år, från Västerås hade varit arbetslös i fem år när han började på Stöd och matchning hos oss. Han fick hjälp att ta kontakt med arbetsgivare som var i behov av personal och fick jobb som lokalvårdare.
– Det känns både kul och spännande, säger Alaleem.

Alaleem som kommer från Irak har ett förflutet som bokhandlare. Det var svårt att hitta ett jobb när han flyttade till Sverige. Han hade några kortare anställningar men de ledde inte till något fast jobb. Efter fem års arbetssökande började han hos oss på Stöd och matchning. Han fick en egen handledare, Saba Tark Shihab, och tillsammans gjorde de en plan för Alaleem. Det första de gjorde var att gå igenom Alaleems erfarenhet och sammanställde det i en cv.

– Min handledare hade kontakter med företag som behövde personal, berättar Alaleem. Ett av företagen var intresserade och ville starta med att ge mig en praktikplats.

”Nu kan jag försörja mig själv”

Genom praktikplatsen fick han möjlighet att visa vad han går för. Redan efter tio dagar blev han erbjuden fast jobb.

– Efter en och en halv månad på Stöd och matchning fick jag jobb som lokalvårdare. Det känns både kul och spännande! Och mest av allt blev jag glad över att kunna försörja mig själv utan att behöva vända mig till socialen, säger Alaleem.

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande?

– Jag fick jobb genom er så självklart svarar jag ja på den frågan, säger Alaleem. Jag rekommenderar Eductus till alla arbetslösa för ni hjälpte mig att lyckas.