Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Pia drömmer sött

Pia Lundahl hade varit arbetssökande i tre år när hon kom till Eductus. Hon ville arbeta inom handel så hennes handläggare på Arbetsförmedlingen föreslog att hon skulle gå Serviceutbildning med fördjupning inom handel och besöksnäring. Utbildning och praktik gav resultat och hon har nu fått jobb på café Söta drömmar i Gillstad.

Vad har du lärt dig på Eductus?

– Oj, jag har lärt mig massor.

Vad har varit roligast?

– Mycket har varit nyttigt och kul. Tyckte t ex att DISC-analysen var spännande. Det är en beteendestilsanalys som bl a beskriver mina starka och svaga sidor på ett tydlig sätt. Den visar hur jag fungerar och reagerar i grupp med andra människor. Jätteintressant!

Hur fick du jobb?

– Min utbildare Lollo Blom hjälpte mig att hitta praktikplats. Jag har en bakgrund som kallskänka så Lollo föreslog att jag skulle kontakta café Söta drömmar. Redan när jag var på intervju fick jag redan på att det fanns goda möjligheter till en anställning efter praktiken. Jag visade vad jag gick för och nu är jag anställd. Trivs fantastiskt bra. Dessutom fick min dotter sommarjobb på samma ställe. Kan inte bli bättre!

Vad har du för tips till andra?

– Sök inom olika områden och ge inte upp!

Tack Pia och lycka till i framtiden!

Läs mer om Serviceutbildningen.