×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Yrkesutbildning

Välj ett yrke där du behövs! Vi erbjuder fyra olika yrkesutbildningar inom viktiga områden där du gör skillnad. Yrken med goda möjligheter till jobb efteråt.

Barn och fritid Vård och omsorg

Komvux yrkesutbildning

Vi erbjuder komvux yrkesutbildning inom barn och fritid och vård och omsorg. Du kan studera på distans eller på plats i skolan i Stockholm. Utbildningarna är kostnadsfria, CSN-berättigade och innehåller praktik på APL-platser. Våra yrkesutbildningar är en säker väg till jobb. Just nu har vi dock inga planerade starter för våra yrkesutbildningar.

Barn och fritid

Inom barn och fritid erbjuder vi utbildning till barnskötare och elevassistent.

Barnskötare Elevassistent

Vård och omsorg

Inom vård och omsorg erbjuder vi utbildning till vårdbiträde och undersköterska.

Vårdbiträde Undersköterska

Ansökan

Så här gör du för att börja hos oss

 

Om du vill gå en kurs eller utbildning hos oss så ansöker du via din hemkommun. Det är din hemkommun som antar dig till utbildningen. Det är olika utbud och startdatum beroende på vilken kommun du bor i. Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida. Här kommer en guide – steg för steg:

1

Ta reda på vad du vill studera

Om du behöver hjälp kan du alltid prata med en Studie- och yrkesvägledare. På sidan Snacka med syv kan du boka tid för studie- och yrkesvägledning online.

2

Fyll i din ansökan hos kommunen

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. På deras webbplats anger du kurs/utbildning, dina uppgifter osv.  Det är din hemkommun som beslutar om du får börja beroende på hur dina förutsättningar ser ut.

3

Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de beslut om antagning. Blir du antagen informerar din hemkommun oss på Eductus om dina kursval. Du registreras på den kurs eller de kurser du valt.

4

Du får en kallelse

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du en kallelse. Där står var och när det är kursstart samt vilken kurslitteratur vi kommer att använda.

5

Du börjar din utbildning

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

Välj en säker väg till jobb!

Studera hos oss

Jobbfokus

Vi utbildar för jobb. Genom vår utbildning får du kompetensutveckling och stärker din plats på arbetsmarknaden.

Vi blickar utåt

Vi arbetar med omvärldsfaktorer som engagerar och som rör din livssituation. På så sätt utvecklas du snabbare.

Du är viktig för oss

Vi finns här för att hjälpa dig nå dina mål. Vi erbjuder ett flexibelt lärande som utgår från dina behov och förutsättningar.