×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Eductus Sundbyberg

Hitta hit Kontakta oss

Välkommen till oss Sundbyberg!

Hos Eductus i Sundbyberg kan du läsa SFI studieväg 2 och 3. Du kan studera på plats hos oss eller på distans, all utbildning sker på dagtid. Inom kort kommer vi även att kunna erbjuda dig som är inskriven på arbetsförmedlingen tjänsten Rusta och matcha som ger dig extra stöd när du snabbt vill komma ut i jobb eller utbildning.

Kurser vi erbjuder i Sundbyberg

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Studie- och yrkesvägledning

Vid frågor om CSN, hjälp att söka grundläggande kurser, vägledning i val av studier eller yrke, välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Sundbyberg

Besöksadress

Rissneleden 142

174 57 Sundbyberg

Postadress

Rissneleden 142

174 57 Sundbyberg

Kontakt

076-110 65 25

Blogginlägg om SFI samt Rusta och matcha

Ashraf blev erbjuden tre jobb

Ashraf blev erbjuden tre jobb

I början av året började Ashraf Taha på Rusta och matcha hos Eductus I Umeå. Där träffade ha Mike Tekeste som arbetar som handledare och tillsammans började de jobba på att nå Ashrafs mål, att komma ut i jobb. Och så bra det gick, Ashraf fick inte mindre än tre jobberbjudanden under sin tid i Rusta och matcha!
Hur är det att jobba inom lage...

Hur är det att jobba inom lage...

Det finns många lediga jobb inom lager både nu och framöver.
Vad är SFI?

Vad är SFI?

Hos oss på Eductus kan du läsa SFI - svenska för invandrare, som är en del av Komvux.
Jobb- och utbildningsmässa!

Jobb- och utbildningsmässa!

Torsdag 28 april ordnas en Jobb- och utbildningsmässa i Söderhamn.
Högsta betyg för Umeå och Lidk...

Högsta betyg för Umeå och Lidk...

Umeå och Lidköping har fått fyra stjärnor av fyra möjliga i arbetsförmedlingens betyg av leverantör inom Rusta och matcha!
En FIN DAG - arbetsmarknadsmäs...

En FIN DAG - arbetsmarknadsmäs...

Torsdagen 31 mars arrangeras en FIN DAG i Linköping. En arbetsmarknadsmässa som skapar stora möjligheter för arbetsgivare med rekryteringsbehov att hitta nyfikna arbetstagare.
Gör succé med ett video-CV!

Gör succé med ett video-CV!

Ska du söka ett jobb och företaget önskar ett video-cv?
Grattis till jobbet!

Grattis till jobbet!

Nytt jobb för Marwah efter bara 1,5 månad på Rusta och matcha!
Truckförarutbildning för delta...

Truckförarutbildning för delta...

Eductus samarbetar med Insitepart och har i Västerås erbjudit 15 deltagare truckförarutbildning som ett steg till jobb.
Nya orter med Rusta och matcha

Nya orter med Rusta och matcha

Vi växlar över! Dags för etapp 2 i överväxlingen till Rusta och matcha, arbetsförmedlingens nya matchningstjänst.
Satsning på yrkes-sfi leder ti...

Satsning på yrkes-sfi leder ti...

I Jönköping kan sfi-eleverna kombinera språkstudier med yrkesutbildning. Sedan 2018 är det drygt 200 elever som gått utbildningen och nästan alla har fått jobb.
Sfi-elever får jobb via Jönköp...

Sfi-elever får jobb via Jönköp...

Vi har en tydlig gemensam målsättning mellan kommun, Arbetsförmedlingen och oss, och vi nöjer oss inte förrän eleven har fått jobb.
Zora fick jobb via Rusta och M...

Zora fick jobb via Rusta och M...

”Min handledare frågade mig om hon fick matcha mig mot det här jobbet. Jag sa ja, och nu jobbar jag här"
Sfi-modell bidrar till lägre a...

Sfi-modell bidrar till lägre a...

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten bland utrikesfödda ökar på många platser i landet. Avesta frångår dock trenden och minskar istället – för tredje året i rad.

Vad jobbar du med om sex månader? Eductus visar vägen till din nästa arbetsgivare!
Asim förlorade synen i tonåren...

Asim förlorade synen i tonåren...

För två år sedan, när Asim var 18 år, kom han till Sverige från Pakistan tillsammans med sin familj. Asim är blind sedan tonåren och var då helt beroende av hjälp från andra människor. Efter att ha läst Sfi på Eductus och lärt sig använda punktskrift och vit käpp, ska han nu börja studera på folkhögskola.
Hoda tilldelas Sfi-lärarpriset...

Hoda tilldelas Sfi-lärarpriset...

För sitt initiativ med tjejgruppen på Eductus i Sollentuna, där kvinnor från hela världen träffas en gång i veckan för att diskutera ämnen som rör dem själva eller samhället i stort, har nu Hoda Akbaryian, Sfi-lärare på Eductus, tilldelats Sollentuna kommuns Sfi-lärarpris.
Norallah fick jobb som snickar...

Norallah fick jobb som snickar...

Att lära sig sitt yrke ordentligt, passa tider, prata svenska så mycket som möjligt och fråga om man inte förstår – det är fyra viktiga tips som Norallah vill ge till dem som är nya i Sverige. Fyra tips som också gjorde att han själv fick arbete som snickare.
Intressegrupper på Sfi, studie...

Intressegrupper på Sfi, studie...

För att ta vara på Sfi-elevernas egna intressen och skapa bra diskussioner i grupperna har vi på Eductus i Jönköping haft ett par lektioner med riktigt roliga övningar.
”Viktigt att kvinnorna får ha ...

”Viktigt att kvinnorna får ha ...

Varje vecka träffas kvinnor från olika delar av världen på Eductus i Sollentuna för att prata om allt ifrån relationer och barnuppfostran till vilka rättigheter och skyldigheter man har i Sverige.
Lärde sig språk på arbetsplats...

Lärde sig språk på arbetsplats...

Abdilatif pluggar svenska på Sfi i Göteborg. När han erbjöds möjligheten att göra språkpraktik sa han ja.

”Jag vågar inte prata svenska utanför klassrummet för mitt uttal låter konstigt.” Detta får vi ofta höra av våra elever. Samtidigt är det så viktigt att öva på det man lärt sig på lektionerna. För förbättra språkkunskaperna i en avslappnad och trygg miljö har Eductus i Malmö startat språkcafé.

För andra gången i år arrangerades en integrationsmässa på Folkets hus i Nybro. De hundratals besökare som samlats fick matnyttig information och bjöds på sång, dans och kultur.

Idag hade våra SFI-elever i Sollentuna lektion i hjärt- och lungräddning (HLR) för att kunna hjälpa till under de första kritiska minuterna om en olycka skulle ske.
Kakor och kultur med våra SFI-...

Kakor och kultur med våra SFI-...

Våra SFI-elever på Falkenbergsgatan i Göteborg har under ett par veckor arbetat med att lära sig att skriva recept på svenska. De har studerat recept, måttenheter och gjort jämförelser med traditionella bakverk från hemländerna.
Nu rullar vi ut Eductus SFI

Nu rullar vi ut Eductus SFI

Idag har ett gäng skolledare och utvecklingsgruppen för SFI med projektledare Lena Thornéus i spetsen diskuterat hur vi förnyar vår SFI tillsammans. Nu lanserar vi Eductus nya SFI med ny pedagogik och personalplanering. Målsättningen är hållbar SFI som leder till jobb.
Kofta, baklava och nytt jobb

Kofta, baklava och nytt jobb

Vilka fantastiska människor vi får möta i vårt jobb! För några dagar sedan hade jag glömt lunchen hemma och var superhungrig. När jag kom till personalrummet på lunchen stod en av våra tidigare elever där med massor av mat. Hon hade lagat kofta, dolmar, syrade grönsaker och baklava till hela lärarkåren. Detta för att tacka oss för hennes studietid på Eductus. Nu har hon fått arbete på en förskola.
Att göra skillnad känns fantas...

Att göra skillnad känns fantas...

Vi vill dela med oss av en liten historia som värmer i hjärtat. En utbildare hos oss berättar: Jag hade en D-klass en gång för länge sedan. I denna klass gick en ung man som pratade ok svenska men hade enorma svårigheter med att läsa och skriva. Målen var långt borta och hur det skulle gå kändes som ett väldigt stort frågetecken. Jag bestämde mig för att göra en

Här hittade vi ett superbra inlägg om hur man kan använda IKT i vuxenutbildningen! Vi har ju själva sfi, Yrkessvenska, svenska som andraspråk m.m. på många olika platser runt om i Sverige och många lärare som brinner för detta.

Vill du vara med och skapa ett hållbart och modernt Kungsbacka? Vi berättar mer om hur ditt företag kan bidra till Kungsbackas utveckling genom att erbjuda värdefull språkpraktik för elever som läser sfi, svenska för invandrare.

Studera hos Eductus

Jobbfokus

Vi utbildar för jobb. Genom vår utbildning får du kompetensutveckling och stärker din plats på arbetsmarknaden.

Vi blickar utåt

Vi arbetar med omvärldsfaktorer som engagerar och som rör din livssituation. På så sätt utvecklas du snabbare.

Du är viktig för oss

Vi finns här för att hjälpa dig nå dina mål. Vi erbjuder ett flexibelt lärande som utgår från dina behov och förutsättningar.