Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Nytt jobb efter 60?

Är du runt 60 och vill byta jobb? Många tror att det är för sent, men vi har coachat många människor över 60 år till jobb. Det är aldrig för sent. En undersökning från Trygghetsrådet visar att 11% av alla yrkesarbetande 60-plussare bytte jobb under 2015. Vad ska man tänka på om man vill hitta nytt jobb sent i yrkeslivet? Här är några tips som ökar chanserna.

Tre snabba tips

1. Fundera över vad du är bra på i arbetssituationer. Många går igenom yrkeslivet utan att reflektera vad man gör riktigt bra i sitt jobb. Lyft dessa erfarenheter.

2. Påvisa nyttan för arbetsgivaren. Du har erfarenheter, men hur kan arbetsgivaren dra nytta av just dina erfarenheter.

3. Se till att ha ett uppdaterat CV och personligt brev. Många har ett dåligt genomarbetat CV vilket minskar chanserna till ett jobb. Tycka vad man vill om det, men detta är ett krav på arbetsmarknaden idag. Beskriv din tre senaste arbetsgivare mer utförligt. Resten nämner du bara tillsammans med anställningsår. Det gör din cv mer tydlig och lättläst.

Lycka till!Stöd och matchning – jobbet är målet!

Vi har matchat människor i alla åldrar ut i jobb i flera år. Vi vet vad som krävs. Stöd och matchning är en av Arbetsförmedlingens tjänster som du kan ta del av hos Eductus. Vi kan bl a hjälpa dig med följande:

• Beteendestilsanalys (DISC) som visar vad du är bra på.

• Vi vässar ditt CV och fokuserar på hur du använder det bäst.

• Handledare med stort kontaktnät i det lokala näringslivet.

• Erfarenhet, efter mer än 25 år i branschen så vet vi vad som fungerar.


Läs också

Ny karriär vid 60 – Jan Torstensson är 60 år och bor i Alingsås. Efter 2,5 års arbetssökande fick han äntligen jobb på Saab Surveillance via bemanningsföretaget Speed.

Flygande start på ny karriär  – Ali började ny karriär. Det viktigaste jag fick hjälp med var motivation, säger Ali. När man sökt jobb och bara får nej så känns det hopplöst.

Fick jobb och nu kommer familjen – Trots 26 års erfarenhet av byggbranschen från sitt hemland Polen där han jobbade som bläster och rostskyddsmålare krävdes stöttning och hjälp med jobbsökandet.

Praktik i 10 dagar resulterade i heltidsjobb – Alaleem, 59 år, från Västerås hade varit arbetslös i fem år när han började på Stöd och matchning hos oss.

Med självförtroendet kom jobben – Kenth, 56 år från Mellerud, hade arbetat på det lokala pappersbruket i större delen av sitt liv när bruket lades ner och Kenth blev arbetslös. Tre jobberbjudanden dök sedan upp.