Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Minska glappet mellan nuläge och målsättning

Kenny Engelbrektsson arbetar som handledare inom Stöd och matchning på Eductus i Stenungsund. Hans drivs av nyfikenhet och en vilja att utvecklas tillsammans med andra människor. Han lär sina deltagare att vara nyfikna och experimentera i sitt jobbsökande. Här ger han några bra tips för att nå målet.

Vid jobbsökande är det viktigt att analysera nuläget, sätta upp mål samt ha en plan för hur målsättningen ska uppnås. Här kommer en enkel trestegsmodell för att öka chanserna att nå målet.

  1. Nuläge, var sann och medveten om vart du befinner dig, exempelvis din situation, din omvärld, dina erfarenheter.
  2. Målsättning, var tydlig med vad det är du vill! (Om du befinner dig i Göteborg och vet att du ska till Stockholm så ökar sannolikheten att du tar dina första steg)
  3. Minska glappet mellan nuläge och målsättning: Ta ett steg, utvärdera och justera, repetera!
    • Ta ett steg även om du inte vet vad som kommer att hända i nästa steg och även om det är ett pyttelitet steg. Oftast är våra steg små och det går bara att ta ett steg åt gången.
    • Utvärdera. Var nyfiken och objektiv, (ta inte det som hände personligt). Vad funkade, vad funkade inte, vad kan förändras?
    • Justera – Ta ett steg till – Utvärdera. Gör om till dess att du är framme vid ditt mål eller bestämmer dig för att justera/byta ditt mål!