Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Mikaela har gjort hobbyn till jobb

Mikaela Wahlin från Umeå har alltid älskat djur. Efter ett års arbetssökande började hon på Stöd och matchning på Eductus i Umeå. Nu har hon fått drömjobbet. På Djurskyddet i Västerbotten får hon arbeta med djur som är hennes stora intresse.

Grattis Mikaela! Va kul att du får möjlighet att jobba med din hobby. Hur gick det till?

Fick höra från min jobbcoach Rasmus att Djurskyddet Västerbotten sökte personal. Jag kontaktade den ansvarige på Djurskyddet och vi bestämde en tid för att träffas. Det kändes bra för oss båda och jag fick därför möjligheten att först vara där som lärling en vecka för att lära mig alla rutiner och därefter blev jag anställd på heltid.

Låter fantastiskt, hur känns det?

Jag får ta hand om djur som inte har haft det så lätt och just vetskapen om att de fått en andra chans och möjligheten till ett nytt kärleksfullt hem gör mig varm i hjärtat!

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

Sök de jobb du tror att du kommer att trivas med och inte bara söka för sökandets skull. Det blir lättare att få jobbet om du känns trovärdig och framförallt roligare om du skulle få det.

Tack å lycka till önskar vi på Eductus!