Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Måste nypa mig för att förstå att jag har ett jobb!

Detta säger Emma Andersson och ler när hon vant styr sin truck för att lossa material på Borggårds bruk, ett företag som tillverkar industrikomponenter. Det här är Emmas berättelse.

Jag har gjort min resa och trodde aldrig att det skulle gå så bra när jag väl bestämde mig. Jag sa till min handläggare på Arbetsförmedlingen att jag behöver stöd, råd och hjälp för att komma in på arbetsmarknaden. Jag fick då erbjudande om förstärkt arbetsträning på Eductus i Finspång och det var det bästa beslut som kunde ske.

På Eductus fick jag en coach som direkt såg mina styrkor. Jag har en gymnasieutbildning inom hotell & restaurang med efterföljande korta vikariat inom kostenheten på Finspångs kommun, sommarjobb under några säsonger på Hävla bruk, föräldraledig och sedan arbetslös i 4,5 år. Jag såg det bara som en lång, lång uppförsbacke utan något jobb i sikte.

Jag var inte intresserad av att sitta i coachande samtal, utan ville snabbt hitta ett företag där jag kunde komma igång med arbetsträning/praktik. Nu blev ändå några samtal med min coach och med facit i hand så var det bra ändå. Jag kom ifatt mig själv. Jag uppdaterade mitt cv och personliga brev, men framförallt började jag sakta förbättra min självkänsla och mitt självförtroende.

Min coach och jag listade tillsammans ett antal företag som jag kunde tänka mig att jobba på. Började med att titta i mitt närområde (bor 2 mil från Finspång).

Redan på andra samtalet fick vi träff. Då kom vi i kontakt med chefen på Borggårds bruk. Dagen efter gjorde vi ett besök och fick genast bra kontakt. Chefen trodde på mig och ville ge mig en chans. Efter två veckors arbetsträning stängde bruket för semester. Då passade jag på att gå en truckutbildning och kurs om säkra lyft. Efter två månaders praktik skrev jag på anställningskontraktet.

Nu har det gått drygt en månad. Ibland tänker jag att det är nästan för bra för att vara sant. Måste nypa mig för att förstå att jag har ett jobb!

Tack Emma för att du delade din fina historia. Du inspirerar oss!