Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Martins CV-tips om du vill jobba som bilmekaniker

Martin Hultberg är jobbcoach i Göteborg. Här berättar han hur det gick till när en av hans adepter vässade sitt cv så det ledde till jobb som bilmekaniker.

En kille kom till Martin och ville få jobb som bilmekaniker. Först hade han ett ganska slätstruket cv, och det gick inget vidare. Sedan bestämde han sig för att han ville jobba på Mechanum. Deras slogan är ’Framtidens bilverkstad”. Så han skrev ”Framtidens bilmekaniker” som rubrik på sitt cv, och satte in en bild på sig själv när han mekade med en bil. När arbetsgivaren fick se det här så hoppade han jämfota av glädje, han tyckte det såg ut som killen redan jobbade där. Idag jobbar han där.

Vad kan man dra för slutsats av det här då?

Det är viktigt att tänka igenom vad du vill, säger Martin och fortsätter:

När den här killen hade bestämt sig för var han ville jobba, så kunde han göra en väldigt riktad ansökan. Han gjorde också alla rätt för övrigt. Tydliga rubriker, han var tydlig med sin målsättning, vad han ville och beskrev varför han vill jobba just där.

Så vad börjar man med?

Tänk igenom vad du vill. Vad är du bra på? Var vill du jobba och var skulle du klara av att jobba. Sätt rimliga och tydliga mål!

Ett sista tips!

Sätt dig i arbetsgivarens kläder. Om det hade varit ditt företag, vem hade du kallat på intervju? Hur skulle den personen vara?