Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Martins CV-tips om du vill jobba på Pressbyrån

Martin Hultberg är jobbcoach på Eductus i Göteborg. Här ger han lite tips för dig som är sugen på att jobba på Pressbyrån!

Vad är det allra viktigaste att tänka på?

Tänk på att ditt cv ska marknadsföra dig så att arbetsgivaren väljer just ditt cv i bunten av alla cv:n som han eller hon får in. En butiksansvarig kanske tittar på hundratals ansökningar varje år. Speciellt inför sommaren brukar det vara många som söker. De kanske lägger 5-10 sekunder på att ögna igenom varje cv, innan de bestämmer om de ska läsa det noggrannare. Ett slarvigt eller ointressant cv åker rakt i papperskorgen.

Hur får jag arbetsgivaren att läsa MITT cv då?

Tänk på att det ska vara lätt att läsa igenom! Använd tydliga rubriker. Var tydlig med vad du vill. Inget onödigt babbel, bara det som har med det här jobbet att göra.

Jobba lite med formen. Konstigt nog innehåller bara vart 60:e CV färg! Om det är Pressbyrån du söker jobb på, lek lite och härma deras färger, och typsnitt, det visar engagemang. Prova dig fram och var kreativ. Det kan vara det som gör att chefen stannar till och läser vidare.

Ha med en bild på dig själv där du ser glad ut. Det är extra viktigt om du inte har så mycket arbetslivserfarenhet. Du ska ju faktiskt vara ansiktet utåt. Generellt kan man säga att du ska anpassa bilden efter det jobb du söker. Det är skillnad om du söker som chef på Volvo, art director på reklambyrå eller säljare på Pressbyrån.

Under varje jobb du nämner, berätta också vad du lärde dig, något som är relevant för det jobb du söker.

Om du inte har haft så många jobb, nämn gärna till exempel idrottsmeriter eller annat som visar på samarbetsförmåga, uthållighet och annat.