1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Mariam blev vår nya kollega

Mariam sökte jobb och funderade på att börja plugga. När hon inte kom in på den utbildning hon ville så började hon på Stöd och matchning. Nu är Mariam vår nyaste kollega på Eductus.

Mariam Hasan är 35 år och bor i Västerås. Efter ett år som arbetssökande började hon hos oss på tjänsten Stöd och matchning. Mariam vill egentligen plugga till undersköterska, men det var många sökande.

– Jag sökte vårdutbildning, men kom inte in. Min handläggare på Arbetsförmedlingen föreslog att jag skulle börja på Stöd och matchning. Jag valde Eductus för att få hjälp med att hitta en utbildning eller jobb, säger Mariam.

Passade Eductus kravprofil

Efter några samtal med handledaren på Eductus, Saba Tark Shihab, fick Mariam tips om ett jobb som Språkstöd sfi-eleverna på Eductus skola i Västerås. Eftersom hon talar flera språk var hon en intressant kandidat för jobbet. Hennes språkkompetens i kombination med en personlighet som passar väl med den profil vi på Eductus söker hos nya medarbetare. Efter en kortare praktik fick Mariam jobbet.

– Jag är jätteglad att jag fick komma till Eductus och fick de tips och stöd som gjorde att jag lyckades att komma ut till arbetslivet, säger Mariam.

Vad vill du tipsa andra arbetssökande om?

– Tacka aldrig nej till en praktikplats. Jag fick jobb direkt efter praktiken.

Välkommen till Eductus Mariam. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig!