Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Mår bra på nya jobbet

”Att jobba med ett jobb som samtidigt gör att jag som människa mår bra är helt otroligt”, det säger Lucas som fick jobb efter utbildningen Gröna näringar. Efter en tid som arbetssökande fick han möjlighet att gå utbildningen hos Eductus.

Lucas Degerborg är 26 år och bor i Varberg. Han hade varit arbetssökande i 4 månader när han började på Gröna näringar på Munkagårdgymnasiet i Tvååker utanför Varberg. Där lärde han sig grunderna inom trädgårdsskötsel. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att man går på praktik för att omsätta teoretiska kunskaper i verkligheten.

– Jag ansökte om praktikplats på Tjolöholms slottsträdgårdar. Jag kände väl till Tjolöholm eftersom jag har murat på slottets fasad i tidigare jobb. Efter praktiken erbjöds jag en tjänst som vaktmästare på egendomen.

Lucas trivs med sin nya tillvaro.

– Det känns fantastiskt att ha fått jobb. Jag mår så bra när jag är på Tjolöholms slott och det är det viktigaste för mig. Att få jobba med ett jobb som samtidigt gör att jag som människa mår bra är helt otroligt.

Ge inte upp

Det var genom Arbetsförmedlingen som Lucas fick möjlighet att gå på utbildningen Gröna näringar hos Eductus. Han är nöjd med utbildningen och den hjälp han fått.

– Jag kan rekommendera Eductus. Jag fick bra service och goda råd. Och till andra arbetssökande vill jag säga att ge inte upp, följ dina drömmar och fortsätt kämpa.