1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Man blir glad av att få en inkomst

Markus Heale är 22 år och bor i Alingsås. Han gick klart fordonsteknisk utbildning i juni. Sedan dess har han sökt arbete. Nu har han börjat jobba hos Bilia i Partille.

Hur gick det till när du fick jobbet?

– Jag började på Stöd och matchning hos Eductus. Jag fick han en personlig jobbcoach. Jag lärde mig att skriva ett snyggt, lättläst CV och personligt brev. En dag blev jag uppringd av ett bemanningsföretag. Jag hade registrerat mig i deras sökdatabas. De berättade om ett jobb som matchade mina intressen och CV, jag svarade på deras frågor och visade intresse.

Hur känns det att ha fått jobb?

– Man blir lite nervös inför jobbet, men det känns framåt. Det är skönt att ha ett jobb att gå till och man blir glad av att få en inkomst.

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

– Det är bara att vara trevlig när man pratar med företaget. Att vara nervös är ett tecken på att man är laddad inför jobbet! Var förbered på att arbetsgivare kommer att kontakta dig. Tacka ja till matchande jobb och visa intresse.

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande?

– Jag rekommenderar Eductus starkt! De är trevliga och experter på hur man söker jobb.