Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Lyckan är total nu när jag fått jobb”

Marika hade sökt jobb på egen hand under ett par år. För att få stöttning föreslog hennes handläggare på Arbetsförmedlingen att hon skulle börja på Stöd och matchning. Det blev vägen in på arbetsmarknaden.

Marika fick valde mellan 28 olika företag som levererar Stöd och matchning i Västerås. För att göra valet enklare har Arbetsförmedlingen betygssatt leverantörerna med 1-3 stjärnor beroende på hur många av deras deltagare som har fått jobb eller börjat studera.

Vågade tro på mig själv

Hon valde Eductus som har högsta betyg. Tillsammans med sin personliga handledare, Mussie, började Marika söka jobb mer strukturerat och det dröjde inte länge innan hon fick jobb. Nu jobbar hon som personlig assistent till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning på företaget Personstöd.

– Lycka är total nu när jag fått jobb, säger Marika. Det går inte ens att beskriva i ord. Min handledare hjälpte och stöttade mig och till slut vågade jag tro på mig själv.

– Jag rekommenderar Stöd och matchning starkt för er som behöver det där lilla extra knuffen för att komma in i arbetslivet.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd i jobbsökandet. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Här får du handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

Vill du veta mer om Stöd och matchning >>