Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Leif hittade motivationen – då kom jobbet snabbt!

När företaget där Leif jobbade som säljkonsult med hela världen som arbetsfält la ner sin verksamhet blev han arbetslös. Efter tre år som arbetssökande började han på Stöd och matchning. Tillsammans med sin handledare jobbade han målinriktat för att hitta den felande länken – motivationen.

Efter tre år som arbetssökande började Leif på Stöd och matchning hos Eductus. Den inledande kartläggningen visade att Leif hade ett mycket stort kontaktnät över hela världen.

– Jag upptäckte snabbt att Leifs ansökningshandlingar inte speglade den stora erfarenhet och kompetens han har, säger Lollo Bloom, handledare på Eductus. Han hade till exempel vana av att göra affärer i olika länder och han kan förhandla med leverantörer i olika kulturer. Detta är erfarenheter som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Olika möjligheter och vägar till jobb

Åren som arbetssökande hade tagit ut sin rätt och Leif hade svårt att hitta motivation och självförtroendet som behövs för att fixa jobbet.

– Min motivation och självförtroendet minskade ju längre jag var arbetslös. I början kändes det hopplöst, men genom olika aktiviteter jobbade jag mig successivt tillbaks. Vi hade bra stämning i gruppen och stöttade varandra. Det var när jag förstod att det fanns olika möjligheter och vägar till jobb som min motivation kom tillbaks. Successivt kände jag att det var dags att ta nya tag, säger Leif.

Det var efter ett enskilt samtal med handledaren som Leif började ringa till olika företag och frågade hur deras kommande rekryteringsbehov såg ut. Det dröjde inte länge innan Leif hittade ett företag som efterfrågade just den kompetens, erfarenhet och kontaktnät som han har. Nu har han fått jobb som säljkonsulent med inriktning mot grossister i södra och mellersta Sverige.

– Igår fick jag en stor order på dadlar från en livsmedelskedja i Sverige. Vi handlar framför allt med livsmedel som matolja, körsbärsjuice, konserverade livsmedel som till exempel gurka, persikor och oliver.

Har du något tips till andra arbetssökande?

– Börja på Eductus. Det är bästa stället att snabbt få jobb!

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

LÄS MER om Stöd och matchning