Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Lärde sig språk på arbetsplatsen – ledde till anställning

Abdilatif pluggar svenska på Sfi i Göteborg. När han erbjöds möjligheten att göra språkpraktik sa han ja.

– Praktiken ger en erfarenhet. Man kommer snabbare in i jobbet och kan lära sig lättare. Arbetsgivaren får även en chans att se hur mycket man kan lära sig, säger Abdilatif

Med hjälp av skolans jobbcoach fick han kontakt med Adel som är Store manager på Café Liba. Café Liba är inget vanligt café. De rekryterar medvetet människor med rätt inställning från alla kulturer för att skapa en helhetsupplevelse för gästerna. Adel som är Store manager på Café Liba är så nöjd med sin praktikant att han nu erbjudit honom en anställning.

– Abdilatif har alltid en vänlig och positiv attityd och vill lära sig mer. Jag har stora förhoppningar och tror att han kan utvecklas på jobbet. Alla kollegor är mycket glada i honom och han gör ett fantastiskt jobb, säger Adel.

– Jag har lärt känna mina kollegor och trivs väldigt bra med dem. Mina kunskaper i svenska har förbättrats avsevärt, säger en nöjd Abdilatif.

Språkpraktik

Att göra en språkpraktik innebär att du tränar på att prata svenska, samtidigt som du lär dig hur en svensk arbetsplats fungerar. Parallellt med dina sfi-studier arbetar du på en arbetsplats och får en unik inblick i det svenska arbetslivet och en bra möjlighet till fortsatt anställning.

Vill du göra en språkpraktik? Prata med din lärare.