Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Serviceutbildning

Serviceyrken kräver hög kompetens och arbetsgivare vill se att personen som de anställer uppfyller kompetenskraven som de har. Här får du möjlighet till en kvalitativ utbildning där du kan  arbeta med de flesta typer av Service- och försäljningsyrken.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen riktar sig till dig som har ett intresse och förutsättningar för det aktuella yrket och Arbetsförmedlingen bedömer att du blir anställningsbar genom utbildningen.

Utbildningen levereras i form av moduler med ett tydligt utbildningsinnehåll. Modulerna sätts samman i olika utbildningspaket utifrån dina behov av kompetens och som motsvarar branschens behov. Modulerna har olika beräknad rikttid

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment som varvas på lämpligt sätt. Undervisningen sker i kombination av arbetsplatsförlagt lärande, lärarledd undervisning, självstudier, projektuppgifter, gruppuppgifter samt praktiska övningar.

Aktuella utbildningsinriktningar

Förberedande utbildning (rikttid 2 veckor)

Utbildningen är av orienterande karaktär. Du får information om branschen och vilka krav som ställs av arbetsgivarna. Tillsammans görs en kartläggning och framtida plan utifrån dina förutsättningar och mål. Exempel på innehåll: Studiebesök, Yrkesinformation, Kartläggning, Teoretiska och praktiska prova-på-moment.

Grundläggande Service (rikttid 3 veckor)

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om service och kommunikation. Den kan användas som en fristående utbildningsdel eller i kombination med en yrkesinriktad utbildning. Exempel på innehåll: Service-, Kommunikations-, Säljkompetens, DISC-analys (beteendestilsanalys).

Yrkesinriktning detaljhandel (rikttid 12 veckor)

Utbildningen ger dig kompetens för ett arbete inom butiksförsäljning. Innehållet består av teoretiska och praktiska moment. Du får övergripande kunskaper om dagligvaruhandel och fackhandel. Exempel på innehåll: Branschkunskap, Digital-, Hållbarhets-, Kommunikations-, Sälj-, Service-, Handlarkompetens, Karriärvägar.

Yrkesinriktning företagssäljare (rikttid 18 veckor)

Utbildningen ger grundläggande kunskaper för arbete inom företagsförsäljning, antingen som innesäljare eller som utesäljare. Exempel på innehåll: Säljträning, Kommunikation, Marknadsföring, Förhandlingskunskap, Affärsekonomi, Projektmetodik, Hållbarhetskompetens.

I utbildningen ingår  Arbetsplatsförlagt lärande och är ofta en framgångsfaktor för att få jobb. Där får du möjlighet att omsätta det du lärt dig under utbildningen i verkligheten.

Yrkesinriktning callcenter/supportertjänster (endast rekryteringsutbildning)

I samråd med  Arbetsförmedlingen utbildningen kan erbjudas som rekryteringsutbildning. Denna typ av utbildning planeras tillsammans med Arbetsförmedlingen, rekryterande företag och oss. Innehållet/moduler ur olika inriktningar kan då sättas samman till en skräddarsydd utbildningsinsats som motsvarar rekryterande företags behov.

Fakta om utbildningen

Typ

Utbildning

Utbildningsform

Arbetsmarknad