Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Omställning via TSL

Du som har blivit varslad om uppsägning och arbetar på ett företag med kollektivavtal är berättigad till omställningsstöd. Eductus är utvald leverantör till Trygghetsfonden, TSL. Vi hjälper till med omställning vid övertalighet, avveckling och omorganisation. Syftet med omställningsprogrammet är att hitta ny anställning eller starta eget.

Trygghetsfonden startade som ett gemensamt initiativ av Svenskt Näringsliv och LO. För medarbetare som är kollektivavtalsanslutna finns omställningsförsäkring vilket innebär att du kan få handfast hjälp under övergången till ett nytt jobb av en oberoende part som kan arbetsmarknaden.

Coachning

Coachning handlar om att du får stöd i att söka jobb men ansvaret för att hitta ett nytt jobb ligger på dig. Coachen kommer med råd, dela med sig av sina erfarenheter och hjälper dig att se möjligheter som du inte tänkt på själv. Ungefär som en personlig tränare som inte kan göra jobbet åt dig, men lägga upp träningsprogram och komma med tips.

Din coach ska kunna informera dig om andra system i samhället som du behöver känna till när du blivit uppsagd. Exempel på sådant är: AGB, A-kassa, Arbetsförmedlingen, kommunala lärcentra, CSN, Försäkringskassan och den statliga lönegarantin (vid konkurser).

Erfarenhet att arbetsmarknaden

Våra jobbcoacher har lång och gedigen erfarenhet av att hjälpa människor att hitta vägar till nytt jobb. Dessutom erbjuds du att ta del av våra seminarier, vårt företagsnätverk, vägledande tester, Disc-analys, webbverktyg etc.

Kompetenskartläggning

Din coach och du kartlägger din situation och vad det är du kan. Det är ofta svårt att själv komma på vad man är bra på. Till exempel kan coachen och du diskutera vad det är du har gjort på ditt tidigare jobb och skriva ner det på ett sätt så att andra kan förstå. När du kartlägger din egen kompetens tillsammans med en coach får du ofta bra idéer på vilken typ av jobb det är du ska söka.

CV och jobbansökan

Våra coacher är proffs på att skriva CV, eller meritförteckning, och jobbansökan. Ofta skriver du CV och jobbansökan själv men coachen kan hjälpa dig att förbättra. När du blir kallad till intervju så kan du rådgöra och öva inför intervjun med din coach.

Intresserad av att starta eget?

Kanske har du drömt om att starta eget företag men tidigare inte tagit steget. Din coach kan hjälpa dig med att gå igenom marknadsföring, finansiering och tillsammans med dig göra en undersökning om din idé kan bära sig.

Referenser

En leende Essad justerar ett badrumsskåp
Esad, Egen företagare

Omställningen gick som en dans

Från varslad till egen företagare med hjälp av omställning via Eductus.

Fakta om aktiviteten

Typ

Aktivitet

Utbildningsform

Arbetsmarknad

Praktisk information

Anmälan: kontakta oss om hur du gör

#eductus