Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Korrekt cv och personligt brev blev sista pusselbiten till jobb – ”jag är jätteglad”

Trots en bra utbildning inom vård och omsorg fick Mitra ingen respons när hon sökte jobb. När hon fick hjälp att skriva ansökningshandlingar och träna på intervjuteknik lossnade det. Nu har hon fått jobb på ett äldreboende i Jönköping.

LÄS MER: 10 tips – så skriver du ett bra CV

Mitra Salahipour har alltid brunnit för att ge service och ta hand om andra. I sitt tidigare hemland arbetade hon bland annat på dagis och äldreboende. När hon kom till Sverige läste hon en utbildning till undersköterska samtidigt som hon arbetade inom hemtjänsten. När studierna var klara började hon söka jobb direkt. Trots att hon sökte många jobb så fick hon ingen respons alls.

– Jag kände att jag behövde förbättra mitt CV och mitt personliga brev, säger Mitra. Jag pratade med min handläggare på Arbetsförmedlingen som rekommenderade tjänsten Stöd och matchning. Flera av mina vänner tipsade om Eductus och det avgjorde mitt val.

LÄS MER: Om Stöd och matchning >>

Mindre nervös på intervjun

Hos Eductus fick Mitra hjälp med en ordentlig översyn av sina ansökningshandlingar. Det dröjde inte länge innan hon blev kallad till intervju. Inför intervjun fick hon öva på vad hon skulle säga och hur hon skulle agera.

– Jag var nervös, men genom att komma väl förberedd kände jag mig ändå lugn, säger Mitra.

Mitra klarade intervjun utan problem och fick jobbet på äldreboendet Tornet i Jönköping.

– Jag är jätteglad för att jag har fått jobb. Det känns mycket bra!

På bilden syns Mitra tillsammans med sin handledare George Chanko.

 

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

Läs mer om Stöd och matchning >>