1516888921943768
Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Ketchupeffekt i jobbsökandet

Plötsligt händer, det vet Sevan som hade sökt jobb under en lång tid. Hon fick hjälp att hitta en praktikplats. Väl där visade hon framfötterna och blev erbjuden en anställning. Då ringde en fd arbetsgivare och undrade om hon ville börja där. Allt kom på en gång.

Sevan Awadisian är 23 år och kommer från Västerås. Hon hade varit arbetssökande i 1,5 år när hon började på Stöd och matchning hos Eductus. Hon fick en egen jobbcoach och de bestämde tillsammans att . De började leta efter praktikplats för att på den vägen hitta jobbet.

– Min jobbcoach hittade en praktikplats på Elite stadshotell och föreslog att jag skulle testa. Det kändes helt rätt att prova något nytt. Jag gav det en chans och trivdes jättebra med både kollegorna och chefen som efter min praktik erbjöd mig jobb.

Jag kan inte beskriva hur skönt det är att ha ett jobb! Det har gett mig självständighet och ett lugn. Jag slipper stressen över att inte ha ett jobb. Nu kan jag fokusera på jobbet. Även känslan när man kommit hem från ett arbetspass och känner att man gjort något vettigt av sin tid.

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

– Sök inte bara samma jobb hela tiden, sök till nya och utmana dig själv. Sök, kämpa på och ge inte upp! När jag redan hade fått jobb ringde en gammal arbetsgivare och frågade om jag ville jobba hos dem. Plötsligt lossnar det och då kan du helt plötsligt stå med två jobb.