Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Jag lärde mig att söka jobb mer effektivt”

Adhanom Siyum är 33 år och bor i Västerås. Han hade sökt jobb i tre år när hans handläggare på Arbetsförmedlingen föreslog att han skulle börja på Stöd och matchning. Då valde han att börja på Eductus.

Vad var det viktigaste du lärde dig?

– Jag lärde mig att söka jobb effektivt och började tänka på hur jag söker jobb. Jag anpassade mina ansökningar till tjänsten och arbetsgivaren. Istället för att skicka samma mail till många arbetsgivare började jag lägga ner mer tid på varje ansökan för att lyfta det som var intressant för den här arbetsgivaren.

Hur gick det till när du fick jobb?

– Min handledare Mussie hade kontakter med flera företag. Ett av dem var Hälsostäd Solutions där jag jobbar nu. Jag tyckte att det lät intressant. Jag gjorde praktik under två veckor och sedan fick jag anställning.

Trivs du på jobbet?

– Ja det gör jag. Det är verkligen skönt att få jobb och kunna gå ut i arbetslivet, men framförallt att kunna försörja mig och min familj.

Vad kan du tipsa andra som söker jobb om?

– Ta ditt ansvar i ditt jobbsökande. Ingen gör det åt dig. Visa intresse och var engagerad på praktikplatsen.

Kan du rekommendera Eductus till andra som söker jobb?

– Absolut. Jag har fått mycket stöd av handledarna på Eductus vilket ledde till att jag till slut fick jobb.

 

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd i jobbsökandet. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Här får du handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

Vill du veta mer om Stöd och matchning >>