Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Jaeni har mycket nytta av serviceutbildningen på sitt nya jobb

Efter några år som arbetslös hamnade Jaeni Silasa, genom Jobb-och utvecklingsgarantin, hos Eductus i Göteborg. Hos oss gick hon serviceutbildningen som hon fått med sig mycket användbara kunskaper ifrån.

Jaeni började på Eductus i september 2013. Efter den första, grundläggande delen av serviceutbildningen så gick hon fördjupningsinriktningen butik och handel. Under den delen praktiserade hon på Change, som är en underklädesbutik.

– Praktiken på Change var riktigt kul, säger Jaeni. Eftersom jag var där nära julen så fick jag verkligen möjlighet att öva på mitt kundbemötande.

Efter serviceutbildningen jobbade Jaeni bland annat i en asiatisk livsmedelsbutik. Men där fick hon spendera mer tid med att översatta etiketter, då hon kan både thailändska och laotiska, än att ta hand om kunder. Hon kände att hon ville vidare, utvecklas helt enkelt.

”Ditt kroppsspråk hörs över telefon”

Sedan i augusti jobbar Jaeni på Telenors kundtjänst på Lindholmen. Hon märker av att hon omedvetet fått med sig kunskaper som hon verkligen har användning för, både i sina tidigare butiksjobb och i sitt nuvarande.

– På utbildningen fick vi lära oss att ens kroppsspråk hörs över telefon, berättar Jaeni. Därför står jag oftast upp och jobbar så att jag kan använda kroppen för att prata så naturligt som möjligt. Jag pratar mycket med händerna.

Jaeni trivs bra på Telenor även om det ibland är tufft att ta emot klagomål från arga kunder. Jaeni berättar att hon använder det hon har lärt sig på utbildningen på så vis att hon låter kunderna prata klart, visar att hon lyssnar och förstår varför de är upprörda. De flesta brukar lugna ner sig bara de får prata av sig lite. Det gäller även när hon behövt ta emot klagomål ansikte mot ansikte ute i butik.

– Det är tryggt att ha med sig lärdomarna från utbildningen när man hamnar i sådana situationer, säger Jaeni.

Blivande restaurangägare

På fritiden gillar Jaeni att klättra. Det övar upp tålamodet, tycker hon, och tålamod är viktigt att ha i hennes yrke.

– Det har också lärt mig att om du vill vidare så måste du kämpa för det, menar Jaeni.

Och vidare, det vill hon så småningom. Jaeni är väldigt matlagningsintresserad och om några år hoppas hon kunna öppna en egen restaurang. Även då lär hon ha nytta av sina erfarenheter från serviceutbildningen och de jobb hon haft efter den. Redan nu ska hon tjuvstarta restaurangdrömmen då hon från och med november 2015 är med och testar appen Airdine, som sedan kommer att släppas till allmänheten under 2016. Airdine för samman ”hemmarestauranger” med potentiella gäster. Du kan hålla restaurang hemma hos dig själv eller gå ut och äta – fast hemma hos någon du inte känner. Bokning och betalning med mera sker via appen. Ett utmärkt sätt att både prova sina matlagningskonster på gäster och träffa nya människor, något Jaeni också är förtjust i.

Tack så mycket för att vi fick ta del av din historia, Jaeni, och lycka till!