Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Hundratals minglade på jobbmässan i Göteborg

Det var trångt i lokalen och stämningen uppslupen när Eductus elever minglade med företagare på  jobbmässan. 21 företag hade tagit chansen att visa upp sig och sin verksamhet för eleverna. – Detta är ett jättebra tillfälle för oss att träffa framtida medarbetare, säger en av utställarna.

Alla elever som går på Eductus sfi och grundläggande vuxenutbildning i Göteborg var inbjudna till mässan där de fick möta näringslivet. Både kommunala och privata arbetsgivare var med på jobbmässan och sökte arbetskraft inom bland annat hotell- och restaurang, kundservice, IT och vård och omsorg.

Eductus lokaler på Falkenbergsgatan i Göteborg fylldes snabbt av arbetsgivare och jobbsökande. Foto: Therese Gustavsson

Eleverna hade förberett sig väl.

– Våra coacher och lärare har lärt oss hur man skriver en CV och vi har övat på att presentera oss”, berättar en av besökarna.

Chans att träffa arbetsgivare  i verkligheten

Eductus arrangerar jobbmässa för SFI-eleverna två gånger om året. Det är ett uppskattat inslag för eleverna. Ungefär 400 personer kom till jobbmässan.

Securitas var ett av de 21 företag som tog chansen att marknadsföra sig som en framtida arbetsgivare. Foto: Therese Gustavsson

– Jag har pratat med en kvinna på Göteborgs stad, säger en av eleverna. Jag vill jobba med barn eller äldre. Jag känner mig lycklig idag! Jag har letat mycket efter jobb på internet. Idag får jag träffa arbetsgivare.

Eductus satsar mycket på jobbmässor för att eleverna skall få en chans att träffa arbetsgivare, berättar Camelia Klintorph som är jobbcoach på Eductus och en av dagens arrangörer.

Målet är jobb för fler

– Fokus ligger på att eleverna skall få en inblick i vad som krävs för att kunna få ett arbete i Sverige. Mässan är en mötesplats där våra elever kan ställa frågor och knyta kontakter. Självklart hoppas vi på att de ska få ett jobb.

Allt fler företag inte tar emot ansökningshandlingar på plats. De hänvisar istället till sin hemsida där arbetssökande kan ladda upp cv och personligt brev. Trots det fick 17 personer jobb direkt efter förra jobbmässan.

– Målet för höstens jobbmässa är att slå det, avslutar Camelia Klintorph.