Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Hittade ny väg mot jobbet

Pablo 35 år från Stockholm fick jobbet han väntat på. Efter att ha sökt jobb länge fick han reda på att han kunde gå Stöd och matchning hos oss via Arbetsförmedlingen. Då började saker ta fart. Det blev praktik och sedan fast anställning. – Jag behövde hitta ny väg och det har jag gjort nu. Det känns riktigt bra.

Efter några år av tröstlöst sökande efter jobb kom Pablo i kontakt med tjänsten Stöd och matchning och började hos oss på Liljeholmen och Nacka.

– Jag hade känt mig deppig under en tid och fick bra med ny energi och hopp när jag började på Eductus och kom i kontakt med Annelie, berättar Pablo.

När man börjar på Stöd och matchning får man en handledare som ska fungera som stöd i jobbsökandet. Pablo fick träffa Annelie Björnsdotter, handledare på Eductus Liljeholmen, och tillsammans började de titta på Pablos möjligheter på arbetsmarknaden.

– Min handledare Annelie och jag arbetade målinriktat tillsammans. Jag fick mycket individuellt samtalsstöd, vi gjorde ett nytt CV, jag lärde mig att presentera mig själv, intervjutränade, jag gick på workshops med olika teman och gjorde en DISC-personlighetsanalys som var bra.

Matchning mot rätt jobb är viktig

På Eductus Liljeholmen anordnas rekryteringsmöjligheter för företag. Målet är att matcha ihop arbetssökande med företag som är i behov av deras kompetens.  Pablo kom vidare i intervjun vilket ledde till praktik och sedan fast anställning.

– Jag har nu fått ett heltidsjobb som barrista och barbiträde och jag trivs mycket bra.

Camilla Lundberg jobbar på Harmony i Stockholm där Pablo nu är anställd.

– Pablo är en go person, snäll och trevlig kille med glimten i ögat. Han ger bra kundservice, är väldigt omtyckt av våra gäster i baren, säger Camilla.

Praktik skapar möjligheter

Genom praktik och nära kontakt med företag skapas möjligheter. Att rekrytera rätt person för jobbet är viktigt för företag och praktik är därför ett jättebra sätt för arbetssökande och företag att hitta varandra.

– Eductus ordnade först praktikplats åt Pablo, så båda parter får lära känna varandra lite. Det ledde sedan till heltidsanställning. Annelie har hjälpt mig rekrytera nya medarbetare till mitt företag tidigare, det bästa med det är att hon skickar förslag på bra personer att anställa och som passar i min verksamhet. Det underlättar för mig istället för att jag ska ha en egen arbetskrävande rekryteringsprocess. Annelie följer sedan upp med mig och den anställde, och ser så att allt löper på och fungerar bra för båda parter, säger Camilla.

Tips till andra jobbsökare

Pablo, vad vill du tipsa andra arbetssökande om?

– Bra med extra hjälp och karriärcoachning när jag körde fast ett tag i livet.  Jag hoppas att fler får möjligheten till bra hjälp och stöd med att söka jobb så man inte ger upp i onödan. Det finns bra hjälp och jag fick verkligen just det jag behövde hjälp med – ett jobb. Att få struktur, någon som lyssnar och en bra handledare och coach som tror på mig när jag behöver det som mest. Det ger gott resultat. Nu har jag mitt drömjobb!

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande? Varför?

– Jag kan verkligen rekommendera Eductus. Bra stöd och extra hjälp när man behöver söka och hitta jobb, en utbildning eller få ny energi i karriären. Jag behövde hitta ny väg och det har jag nu. Det känns riktigt bra.