Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Hipp hurra för Bernt!

Idag fyller vår kollega Bernt i Finspång 65 år. Vi stämmer upp i klang och jubel till hans ära. Bernts deltagare bestämde sig för att fira detta med ett alternativt julbord. Deltagare från Serviceutbildningen, Stöd och matchning och Förstärkt arbetsträning dukade upp ett dignande bord med godsaker från olika länder. Det blev en mingellunch med blommor, gratulationer, mycket skratt och många smaksensationer

Annorlunda julbord

På bilden ser ni födelsedagsbarnet Bernt omgiven av dagens kockar; Melinda, Amuna, Khalateh, Sara, Abdul. Saknas gör Najeba och Phornpan som också bidrog till matlagningen.

På menyn stod bl. a. Sambus-Syrien (köttfärs och lökpirog), Kabuli-Afganistan (kött och grönsaksgryta), Surkål med ris/kött/lökbullar och potatisbröd-Ungern (stekt/kokt surkål på mammas vis / bröd) , Chicken Ticka Masala-Indien (kyckling, kryddor m.m.), nudlar med blandade grönsaker-Kina, (starkt och gott), chokladtårta-Eritrea (mjuk chokladkaka med chokladglasyr). Till detta serverades svensk dryck i form av julmust och svagdricka.

Tack till alla

Jubilaren själv säger

–  En mycket fin och god avslutning på en vår termin där många har gått vidare till jobb och utbildningar. Jag fortsätter jobba så länge jag kan och får. Vi är ett himla gott gäng här i Finspång. Jag vill säga tack till alla deltagare och kollegor för den varma, fina uppvaktning jag fick idag.

Bernt passar på att skicka med en julhälsning:

– En riktigt god jul och gott nytt spännande år till er alla från mig, Nesat och Björn på Eductus i Finspång.