Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus Helsingborg

Jobbet är målet. Vi på Eductus har arbetat i mer än 20 år med arbetsmarknadsinriktad verksamhet. Vi har kontakter med det lokala näringslivet och ett stort kontaktnät bland arbetsgivare och organisationer. Hos oss på Eductus i Helsingborg kan du få hjälp med Svenska för invandrare (sfi) och Svenska som andraspråk (sas).

 

Svenska för invandrare (sfi)

En bonus med att läsa Sfi hos oss är att du kan få kontakt med våra arbetsmarknadscoacher. De kan ge dig tips om hur du söker jobb och hur du kan skapa bättre möjligheter att komma ut på en arbetsplats.

Sfi är en grundläggande utbildning i svenska för vuxna som inte har svenska som modersmål. Att läsa sfi betyder att du studerar det svenska språket – du lär dig läsa, skriva, tala och förstå svenska. Sfi är en egen skolform där dina behov är utgångspunkt. Du studerar i din egen takt enligt din personliga studieplan. Din studieplan skapar vi tillsammans med dig. Du kommer förutom språket att lära mer om samhället och arbetslivet. Inom sfi finns tre olika studievägar. Du studerar på den studieväg som passar din utbildningsbakgrund och dina studiemål.

Vår sfi är ett sätt för dig att komma in i det svenska samhället och nå målet – ett arbete. Vi har olika inriktningar att välja bland beroende på din bakgrund och vilka mål du vill nå. Vår sfi-utbildning utgår från dig, det du vill, det du kan och det du behöver. Vi är flexibla med undervisningstiderna och kan erbjuda undervisning på förmiddagar, eftermiddagar, kvällar och distans.

Svenska som andra språk (sas)

När du har läst klart sfi har du möjlighet att vidareutveckla din svenska hos oss. Kursen heter Svenska som andra språk och är på grundläggande nivå.
Du har rätt att delta i sas:

  • Om du är bosatt i Sverige
  • Från och med 1 juli det år du fyller 20 år
  • Har slutfört sfi D

Du kan studera på heltid/deltid eller kombinera dina studier med arbete, praktik eller andra utbildningar.

Kontakt

    Jag samtycker till att angivna personuppgifter kommer att lagras av Eductus i syfte att besvara min fråga. För mer information läs här

Eductus Helsingborg

Eductus Helsingborg

Prästgatan 23

252 24 Helsingborg, portkod 1306

Telefon: 042-18 84 88

Öppettider: vardagar 8-17

Personal Helsingborg

Victoria Ganno

Platschef/Skolledare
victoria.ganno@eductus.se
042-18 84 88
Södergatan 30
Helsingborg

#eductus