Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Ge inte upp!”

Johan är 49 år och bor i Vänersborg. Efter fem år som arbetslös började han på Stöd och matchning på Eductus. Med hjälp och stöttning från handledaren Lollo har han fått en praktikplats som fastighetsskötare på Sörlandet Fastighets AB.

Grattis Johan! Va kul att ditt hårda arbete gett resultat. Vad tycker du att du har lärt dig under din tid på Eductus?

Massor! Jag har jobbat mycket med min cv och mitt personliga brev. Genom DISC-analysen fick jag bättre koll på hur jag fungerar i grupp. Intervjuteknik har också varit nyttigt. Alla på Eductus har varit väldigt proffsiga och trevliga och gett mig något av värde för framtiden.

Hur gick det till när du fick jobbet?

Min coach, Lollo, hjälpte mig. Hon matchade ihop mig med Sörlandet. Nu har jag en praktikplats som jag hoppas ska övergå i en fast anställning.

Hur känns det?

Jag tycker att min tid på Eductus har varit givande. Det har sysselsatt mig och gett mig social kontakt. Eductus har dessutom hjälpt mig att hitta en lovande och intressant arbetsplats, något som jag uppskattar högt!

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

Ge inte upp hoppet!

Stort grattis och lycka till!