Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Från nyanländ till nyanställd på 8 månader


Att söka jobb kan kännas svårt och ibland hopplöst. Men är man fokuserad och motiverad så går det. Det har Constantin Corneliu Molocea (höger på bilden) från Rumänien bevisat. Han jobbade 17 års inom den rumänska militären och efter det jobbade han ett resande nöjesfält. Genom sitt resande jobb hade Constantin kommit i kontakt med Sverige och tankarna på ett liv i Sverige hade fötts. Det var till slut kärleken som fick honom att flytta till Sverige vid årsskiftet 2015/16.

Constantin ville snabbt hitta ett jobb. Så fort den svenska personnumret var ordnat åkte Constantin till Arbetsförmedlingen. Han berättar:

– Jag tänkte; men hur gör jag nu? Vem kan hjälpa mig att visa var jobben finns? Jag kan ju ingen svenska, förstår bara en del ord. Min flickvän tipsade mig om Eductus. Jag pratade med min handläggare på Arbetsförmedlingen som skrev in mig så att jag kunde börja på Stöd & Matchning på Eductus och få hjälp av en coach.

– Jag fick ett varmt välkomnande och blev direkt en i gänget av alla deltagare. Jag fick ett otroligt stöd i allt från att träna upp mitt språk till att skriva min första CV. Jag följde med på ett studiebesök i Norrköping där besökte vi DSV Solutions lager. Jag kände direkt att jag här vill jag jobba. Jag nämnde det för min coach som pratade med chefen på DSV direkt på plats. När jag gick därifrån hade vi bokat in en praktik som skulle börja en vecka senare. Efter två månader gick min praktikperiod ut och jag fick fast jobb på DSV. En ny värld har öppnat sig! Jag kan försörja mig, har arbetskamrater och känner gemenskap. Jag tränar på min svenska varje dag och får god hjälp från mina arbetskamrater. Känslan går nästan inte att beskriva.

Constantin fick hjälp av en personlig jobbcoach. Det är Bernt som står till vänster på bilden. Vill du veta mer? Läs här.