Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Från arbetslös till arbetsgivare på mindre än ett år!

Vi vill gärna dela med oss av det här brevet som vi fick av Martin. Han gick, efter att ha gått vår serviceutbildning, från arbetslös till assisterande butikschef på mindre än ett år – bra jobbat, Martin! Läs och inspireras!

Hejsan Karin! 

Jag gick din utbildning under våren förra året. Jag vill bara berätta om vad som hänt mig sedan vi senast hördes av, vilket jag vill minnas var kursavslutningen. Då hade jag, via dig fått sommarjobb på Media Markt i Eskilstuna på deras serviceavdelning. Under den sommaren fick jag även jobba ute på golvet som säljare på Spel och Film-avdelningen och där fick jag förlängt även efter sommaren. Efter julhandeln så var jag rankad som andra bästa säljare för min avdelning i hela Sverige. Som du säkert vet så varslade Media Markt och jag började bli orolig, i och med att jag fortfarande vad förhållandevis ny i företaget. 

I samma veva, någonstans i slutet av februari, så får jag reda på att min närmaste chef ska bli Butikschef på spelbutiken GameStop i Tuna Park. Ett par dagar efter det så ringer en av Sverigecheferna för GameStop upp mig och frågar ifall jag skulle vilja komma på intervju för att bli Assisterande Butikschef i samma butik. Jag åker på intervjun och får jobbet. Första april påbörjade jag min anställning på GameStop. Då min chef har blivit rekryterad till ett annat uppdrag inom företaget så har jag varit ansvarig för butiken sedan juni, jag är inte formellt chef ännu. Vi hade besök av GameStops Europachef samt Sverigechefen för 2 veckor sen och båda var väldigt nöjda med hur butiken såg ut och våra resultat. 

Då en av våra medarbetare har slutat för att flytta till Enköping så sitter jag i skrivande stund och läser igenom ansökningar för att fylla hans tjänst, jag håller min första intervju nästa måndag, och då slog det mig att jag gått från arbetslös till arbetsgivare på mindre än ett år, tack vare dig och Eductus.

 Så jag vill bara tacka dig Karin, för allt du gjort för mig och många andra, och möjligheten du gett mig. 

Med vänliga hälsningar/
Martin Lord
Assisterande Butikschef – GameStop 648 Tuna Park