Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Första steget till att starta eget

Thiep från Örebro, gick Starta eget-utbildningen hos oss. Idag har driver hon företaget Perfect Nails Spa.

I sitt hemland Vietnam jobbade hon med nagelvård i 7 år, som anställd och som egen företagare. Och i  Sverige har hon jobbat på timmar i kök inom kommun och landsting. Thiep kände till slut att hon ville göra något annat, hon ville starta eget men visste inte riktigt hur hon skulle gå till väga.

– Innan jag gick Starta eget-utbildningen visste jag inte riktigt hur jag skulle komma igång. Utbildningen hjälpte mig förstå företagande i Sverige, jag fick kunskap om vilka regler som gäller och vilka steg jag skulle ta för att nå målet – min egen salong. I Vietnam är det helt annorlunda, det är inte så mycket regler.

Hur gick det till när du startade företaget?

– Jag fick leta lokal länge, sen hittade jag den här. Jag trivs bra, den passar mig och min verksamhet. Så jag inredde den, hade invigning och började sedan ta emot mina första kunder som jag fått via kontakter och rekommendationer, även från Facebook och genom att dela ut visitkort.

Hur känns det att ha startat sitt eget?

– Det är kul att driva salong, jag får jobba med det jag tycker om: nagelvård, nagelförlängning, fotvård, ögonfransförlängning, ögonbryn och ansiktsbehandling. Och det går sakta uppåt, målet är 5-6 kunder om dagen, jag ligger runt 3-4 idag. Jag är nöjd, det är en bra början.

Vilket är ditt bästa tips till andra som funderar på att starta eget?

– Gör det du är intresserad av, ge bra service. Ta råd och tips från andra i branschen.

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande?

– Ja. Innan jag gick starta eget visste jag inte hur jag skulle komma igång. Efter utbildningen hade jag fått mer kunskap och var redo att ta mitt första steg.


Kolla in Perfect Nails Spa på Facebook