Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”För Eductus är alla lika, alla har en möjlighet”

Astrit Bushi och Mats Brodén har helt skilda historier bakom sig men nu jobbar de på samma ställe, som vaktmästare i bostadsområdet Dunderbacken i Finspång. Något annat som förenar dem är att de båda nådde målet, en anställning, efter att ha gått hos Eductus.

Mats började på Eductus som deltagare inom rehabiliteringsprogrammet RESA, efter att i många års tid haft problem med värk i kropp och leder. Under ca ett och ett halvt år så gick Mats hos en coach. Här fick han stöd i att uppdatera sitt CV, skriva personligt brev, träna på intervjuer och söka jobb med mera. Dessutom fick Mats prova ett flertal olika arbetsträningsplatser genom Eductus. Bland annat var han på vaktmästeriet på sjukhuset i Finspång, som snickare/gårdskarl på ett ostmejeri och på Stadiums stora centrallager i Norrköping.

– Alla dessa platser har gett mig massor med erfarenhet som jag har nytta av nu i mitt jobb som vaktmästare på Dunderbacken, säger Mats.

Fick mycket stöd som nyanländ

Astrit kom till Sverige 2011 och efter ett halvår började han på Eductus. Först inom LOTS och senare inom jobbcoachverksamheten. I början kunde han ingen svenska utan pratade engelska med personalen. Astrit berättar att han fick ett jättestöd av alla på Eductus. Han fick en bra introduktion till samhället med allt pappersarbete, kontakter med myndigheter, allt kring hur man söker jobb och så vidare.

En stor önskan från Astrits sida var att ta körkort i Sverige, vilket bara det var en historia i sig. Astrit hade körkort från sitt hemland men här var det helt andra regler och en massa konstiga trafikskyltar.

– Men jag fick stort stöd även i detta, säger Astrit. Eductus anordnade körkortskvällar där vi fick lite teorilektioner, gratis, som gjorde det lättare när vi kom till körskolans teorigenomgångar.

”Eductus gör skillnad!”

Nu kan Astrit prata svenska och han jobbar på Dunderbacken sedan två och ett halvt år tillbaka.

– Det känns så bra, säger Astrit. Eductus gör skillnad! För här är alla lika, alla har en möjlighet!

Det är alltid lika kul att höra våra härliga deltagares unika historier. Tack för att ni delade med er!