Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Följde sin dröm och startade eget företag

Norracamol arbetade tidigare som modersmålslärare. Efter en tid som arbetssökande började hon fundera på att starta eget. Genom Arbetsförmedlingen fick hon möjlighet att gå starta-eget-utbildning hos oss i Örebro.

LÄS MER: Starta-eget-utbildning la grunden för ny karriär

– Jag hade funderat på att starta en restaurang med thailändsk mat, men visste inte riktigt hur jag skulle gå till väga, berättar Norracamol. På utbildningen fick jag en klarare bild av vad det innebär att starta eget och vad jag behövde göra för att realisera min plan.

Efter utbildningen började Norracamol leta efter en lämplig lokal.

– Jag letade länge efter en lokal och tog kontakt med flera fastighetsägare. Till slut hittade jag en lokal på Objektvision. Eftersom fastigheten var under byggnation fick jag möjlighet påverka lokalens utformning så att den skulle passa mina behov.

”Jag är stolt över min restaurang”

Att vara egen företagare är både spännande och tufft.

– Jag är stolt över min restaurang. Nu behöver jag få gästerna att hitta hit. Jag letar hela tiden nya sätt att marknadsföra mig. Det är kämpigt, men det är också en del i att vara egen företagare. Jag ger inte upp!

Vilket är ditt bästa tips till andra som funderar på att starta eget företag?

– Följ din dröm! Men gör också en marknadsanalys och kundundersökning. Jag fick chansen att gå på en bra utbildning. Det hjälpte mig att lägga ihop pusselbitarna som ett företag är.

På bilden syns Norracamol tillsammans med Anita Nygren, utbildare på Starta-eget-utbildningen i Örebro.

LÄS MER: Om Starta-eget-utbildningen