Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Flygande start på ny karriär

Ali fick en flygande start på sin nya karriär som anställd.
Hans erfarenhet som egenföretagare gjorde honom snabbt till butikschef. – Min handledare och jag jobbade med samma mål och det gav resultat, säger Ali.

Efter drygt ett år som arbetssökande började Seyed Ali Fardad på Stöd och matchning i Borås. Det har han aldrig ångrat. Ali har bott länge i Sverige och har ett förflutet som entreprenör. Arbetet innebar sena kvällar och därför valde Ali att sälja sin verksamhet. Då var han inte beredd på var hur svårt det var att hitta ett vanligt jobb.

– Det viktigaste jag fick hjälp med var motivation, säger Ali. När man sökt jobb och bara får nej så känns det hopplöst. Min handledare Ulrika fick mig att tro på mig själv. Jag fick mycket bra rådgivning och information. Det kändes som att vi jobbade tillsammans mot ett gemensamt mål.

Startskott på ny karriär

Efter ett tag började Ali en praktik och det blev startskottet på en ny karriär. Efter två månaders praktik fick han en fast anställning. Som f d egenföretagare hade Ali mycket kompetens som kom väl till pass och det dröjde inte länge förrän han utsågs till butikschef.

– Jag känner mig positiv. Nu är jag en länk i en kedja och en del av samhället istället för att sitta hemma och deppa. Min handledare och jag jobbade med samma mål och det gav resultat. Jag hittade motivationen och kraften som behövdes. Jag rekommenderar Eductus till 100%!

Mer om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en av Arbetsförmedlingens tjänster som du kan ta del av hos Eductus. Vi kan bl a hjälpa dig med följande:

• Beteendestilsanalys (DISC) som visar vad du är bra på.

• Vi vässar ditt CV och fokuserar på hur du använder det bäst.

• Handledare med stort kontaktnät i det lokala näringslivet.

• Erfarenhet, efter mer än 25 år i branschen så vet vi vad som fungerar.

Läs mer om Stöd och matchning här>>