Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Fick jobb – två gånger!

Efter en arbetsskada blev Amir sjukpensionär på halvtid. En stark vilja gjorde att han mot alla odds tog sig in på arbetsmarknaden igen. Fyra år senare var han arbetssökande igen. Nu jobbar han som vaktmästare.

Amir kom till Eductus för första gången 2013 då han gick på ett rehabiliteringsuppdrag. Han har en arbetsskada som gör att hans ena arm är kraftigt funktionsnedsatt. Trots sina begränsningar var Amirs största önskan att hitta ett halvtidsjobb. Han fick en personlig jobbcoach som hjälpte och stöttade honom.

– Amir hade en stark drivkraft, berättar Bernt Schneider handledare på Eductus i Finspång. Vi la mycket tid på att bygga självförtroende, för att han skulle våga tro på sin egen förmåga. Samtidigt tog vi kontakt med företag och efter ett tag öppnade sig möjligheten för en praktik, som sedan övergick i en anställning som vaktmästare på en skola i Norrköping.

”Jag fick det stöd jag behövde”

Att Amir skulle kunna jobba var ingen självklarhet. Varken Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller han själv hade trott att det skulle fungera så bra som det gjorde.

– Jag fick det stöd jag behövde, säger Amir. Utan det hade jag aldrig kommit så här långt. Jag hade sökt jobb i många år. När jag väl fick hjälp gick det fort.

Under våren 2017 kom Amir tillbaks till Eductus. Han var åter arbetssökande, men utgångsläget var ett helt annat än första gången vi träffade honom. Hälsoläget var oförändrat, men självkänsla och självförtroende mycket bättre.

– Nu vet jag vad jag kan och klarar av, säger Amir. Jag frågade Arbetsförmedlingen om jag kunde få gå hos Eductus igen. Det gick ju bra sist, så jag ville få stöd av Bernt även denna gång.

Stolt och glad

Efter några månader hos Eductus fick Amir kontakt med kägelhallen i Finspång. Fyra veckors praktik med täta uppföljningar har nu övergått till en anställning som vaktmästare.

– Jag är så stolt och glad, säger Amir med en glädjetår i ögonvrån. Tack till Bernt och Eductus.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd i jobbsökandet. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Här får du handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

Läs mer om Stöd och matchning >>