Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Fick jobb, nu hjälper hon andra att klara skolan

Efter mer än ett år som arbetssökande började Douha på Stöd och matchning. Där fick hon den vägledning hon behövde för att komma vidare i sitt jobbsökande. Nu jobbar hon som språkstöd för sfi-elever. Ett viktigt jobb eftersom forskning visar att språkstöd på modersmål gör att eleverna klarar sin utbildning på kortare tid.

Douha kommer från Syrien där hon jobbade som administrativ chef på en medicinfabrik. Hon kom till Sverige för fyra år sedan och bor nu i Enköping. Douha började söka jobb på egen hand, men upptäckte snart att det var svårt.

– Jag var arbetssökande mer än ett år innan jag fick det jobbet, säger Douha. Det var min kompis som tipsade om Stöd och matchning. Hon hade själv fått hjälp att skaffa ett jobb på den vägen. Hon hade gått hos Eductus och var nöjd, så jag pratade med min handläggare på Arbetsförmedlingen och fick börja.

Douha arbetade tillsammans med Saba Shihab som är handledare/coach på Eductus Västerås. De började med en kartläggning över Douhas kunskaper och erfarenheter och såg snart att hon skulle passa som språkstöd inom svensk skola. Språkstödjare fungerar som en länk mellan elever med annat modersmål och läraren. Det gör att eleverna lättare kan tillgodogöra sig den undervisning de får i skolan.

– Jag började med en praktikplats i två månader innan jag fick jobbet. Det var jättekul och spännande att äntligen få jobb, säger Douha. Jag känner att det är precis det jobbet som jag ville ha.

– Jag är så tacksam för den hjälp jag fått. Det var jättesvårt att söka jobb själv. Jag rekommenderar alla arbetssökande att börja på Stöd och matchning hos Eductus. De har jätteduktiga handledare hjälper människor att uppnå sina drömmar.