1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Fick jobb och nu kommer familjen

Bogdan bor i Finspång men hans familj är kvar i Polen. Efter en praktikperiod har han nu fått fast jobb och familjen kan äntligen komma.

Bogdan hade sökt jobb utan resultat när han började på Stöd & Matchning hos oss. Där fick han det extra språkstöd han saknat tidigare.

– Jag behövde lite stöd då jag inte kan all svenska så bra, säger Bogdan. Det är svårt att hitta jobb när man inte kan språket.

Snabbt resultat

Familjen har varit kvar i Polen medan Bogdan sökt jobb och stabilitet. Han har en gymnasial utbildning inom elektromekanik. Trots 26 års erfarenhet av byggbranschen från sitt hemland Polen där han jobbade som bläster och rostskyddsmålare krävdes stöttning och hjälp med jobbsökandet.

Bogdan hade stor hjälp av sin handledare, Bernt Schneider. Det första han fick hjälp med var att skriva ihop ett cv och ett personligt brev. Sedan började Bogdan med stöd av Bernt kontakta företag. Det dröjde inte länge innan det gav resultat. Det började med en praktikplats där han fick chansen att visa sina kunskaper.

”Det är som högsta vinsten” – han fick jobbet

– Efter drygt två månaders praktik så fick jag besked att företaget vill anställa mig. Det var som högsta vinsten säger Bogdan och strålar som en sol. Han har just varit uppe hos Eductus och kramat sin handledare.

– Jag har fått ett stort stöd av personalen på Eductus i Finspång. Tillsammans med Bernt har jag besökt företag och ökat mina kunskaper inom många områden genom både föreläsningar och samtal. Nu har mitt liv fått en ny vändning. Äntligen kan jag ge min familj trygghet i en fast inkomst så nu kan det komma.