Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Fick drömjobbet efter bara tre dagar som arbetssökande

Vård- och omsorgsutbildningen blev en snabb väg in på arbetsmarknaden. – Jag var bara arbetslös tre dagar efter att jag slutfört utbildningen, säger Mieko. Nu har jag fått mitt drömjobb.

Hur gick det till när du fick jobbet?

– Jag fick jobbet på intensivvårdsmottagningen (IVA) där jag gjorde min sista praktik. Jag var där i fyra veckor. Sedan kontaktade chefen på IVA mig och undrade om jag var intresserad av att jobba hos dem. Jag blev väldigt glad och sa ja direkt. Det var en chans för mig att utvecklas, något som jag inte kunde tacka nej till!

Det började som ett vikariat som undersköterska på heltid, men övergick snabbt till en fast anställning.

Vilken utbildning gick du hos Eductus och vad var det viktigaste du lärde dig?

– Jag läste Vård- och omsorgsutbildning med inriktning hälso- och sjukvård. Jag har bara positiva minnen av hela utbildningen, men minns särskilt kurserna Akutsjukvård och Medicin 2, eftersom jag tyckte dem var spännande och väldigt lärorika. Jag tycker också att jag lärde mig otroligt mycket genom att vara ute och praktisera.

Hur trivs du på jobbet?

– Jättebra, det känns helt otroligt! Jag trodde aldrig jag skulle jobba på IVA. Den tanken hade aldrig slagit mig, kanske för att det kändes för svårt och avancerat. Trots att jag valde inriktning Hälso- och sjukvård, tänkte jag att jag i framtiden kommer att jobba inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller inom äldreomsorgen. När jag kom till Sverige tänkte jag att jag kanske skulle jobba som städerska. Tänk vad fel jag hade!

– De flesta invandrare som kommer till Sverige tror att det inte finns några jobb, att det är svårt att få jobb. Men med en utbildning kan man få ett bra jobb. Det behövs undersköterskor överallt. Jag vill verkligen uppmuntra andra att välja den här vägen. Det är roligt att jobba inom vården, man får hjälpa andra människor. Jag får se svårt sjuka människor bli bättre. Jag känner att mitt arbete betyder något, att jag gör skillnad, det är en häftig känsla.

Kan du rekommendera att plugga hos Eductus?

– Ja, det kan jag, eftersom lärarna hela tiden strävar efter att eleverna ska få jobb efter utbildningen. Jag har känt mig stöttad hela vägen av lärarna. Det är en bra språngbräda för att läsa vidare, men just nu vill jag bara jobba.

LÄS MER Är du intresserad av att plugga en vårdutbildning?