Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Fick den hjälp han behövde och hittade snabbt jobb

Mohamed Abdullahi Mohamed är 26 år. Han bestämde sig för att läsa till busschaufför eftersom det råder brist på busschaufförer. När han var klar med utbildningen började han söka jobb. Efter två månader utan resultat började han hos oss på Stöd och matchning.
Arbetsmarknaden för busschaufförer ser ljus ut så det gick snabbt. Efter bara 1,5 månad började han jobba på Arriva Buss i Stockholm.

– Det var när jag började på Stöd & Matchning som det lossnade för mig, säger Mohamed. Där lärde jag mig att hitta jobben som inte är utannonserade. Jag började skicka spontanansökningar och kontakta arbetsgivarna personligen. Jag skickade spontanansökan till Arriva Buss och fick därefter komma på först en intervju och sedan en till. När det var klart att de ville anställa mig påbörjade jag en tvåveckors utbildning och blev heltidsanställd den 7 januari.

Kallad till flera intervjuer

Mohamed blev kallad till flera intervjuer med olika arbetsgivare och valde till slut Arriva Buss där han nu fått heltidsanställning. Glädjen över att ha fått ett fast jobb är tydlig.

– Det känns jätteroligt naturligtvis! En lättnad. Har tidigare utbildat mig till bussförare, då jag visste att det var ett bristyrke, men även ett yrke som jag trodde skulle passa mig. Jag är jättenöjd, säger Mohammed med ett stort leende.

Han vill gärna dela med sig av några tips till andra personer som söker jobb.

– Jag vill tipsa andra arbetssökande om att utbilda sig och ta till sig det stöd och de tips de kan få när de söker jobb. Jag kan rekommendera Eductus. Där fick jag hjälp att hitta ett jobb snabbare än om jag hade sökt själv. Jag fick tips och stöd för att hitta de jobben som inte var utannonserade. Jag sökte och skickade nästan bara spontanansökningar på tips från min handledare.

 


Söker du jobb och vill läsa mer om att skriva CV, personligt brev och fördelarna med praktik? Vi delar med oss av våra bästa jobbsökartips här.