Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus startar språkintroduktion för ungdomar

I Jönköping har vi startat en klass med något yngre elever än vi normalt arbetar med. Gruppen består av 25 ungdomar i åldern 16-19 år vars gemensamma mål är att läsa in grundskolan för att sedan kunna gå vidare till gymnasiet. Vissa har bara gått något år i skolan, andra är i princip klara med utbildning i sitt hemland, men har inte kunnat gå i skolan på några år. De flesta är ensamkommande och har varit på flykt under en längre tid. Nu är det fullt fokus på svenska språket samt att förstå svensk skola och samhälle.

Igår spelade vi volleyboll och åt glass i det fina vädret. Ett skönt avbrott i en vardag som för många av eleverna präglas av mycket oro och ovisshet. Härligt att skratta tillsammans och låta eleverna ”bara vara barn” en stund.

Varför gör Eductus det här? Vi jobbar ju normalt med vuxna. Jönköpings kommun sträckte ut en hand då man snabbt behövde hjälp att hitta en lösning för att dessa barn skulle kunna börja skolan. Förutom att vi har stor vana av att arbeta med nyanlända, så har vi flexibiliteten som krävs för att snabbt kunna starta en skola. Detta behövdes för att kunna säkra ungdomarnas skolgång. Vi på Eductus har en mission och det är att skapa samhällsnytta. I den flyktingsituation som råder behöver vi hjälpas åt, tänka nytt och bidra med det vi kan. Detta är ett tydligt exempel på det och vi är stolta över att kunna bidra till ett bättre Sverige.