Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus har ett tydligt jobbfokus

Sören Jansson, 58 år, är utbildad undersköterska. Han har jobbat med kortare vikariat och timanställningar inom missbruksvård och omsorgsverksamhet för förståndshandikappade. Efter en längre tid som arbetslös skrevs han in i Fas 3. Nu berättar han sin historia.

”Innan jag kom till Eductus var jag hos flera andra Fas 3-aktörer. Jag behövde stöd i att söka jobb, men fick till svar att ”det får du göra på din fritid, här flyttar vi möbler eller monterar på olika uppdrag”. Jag bad min handläggare på Arbetsförmedlingen att jag få byta plats och blev rekommenderad Eductus i Finspång.

Närmare målet

På Eductus fick jag ett varmt mottagande. Vi startade med att göra en handlingsplan där redaktionen på nättidningen www.finspangonline.se var grunden. Eductus har ett tydligt jobbfokus som utgick från mina behov. Med individuellt stöd samt föreläsningar och studiebesök förflyttade jag mig närmare målet.

I början hade jag inga datakunskaper. Jag kunde surfa på nätet men visst inte hur man skriver ett bra dokument, hur cv och personligt brev ska skrivas, hur man sparar dokument, mailar, bifogar dokument osv.

Två jobberbjudanden

På Eductus fick jag stort stöd. Jag blev sedd för den jag är med mina behov och önskemål. Jag kan knappt med ord beskriva känslan och lyckan över att ha kommit så långt som jag gjort idag. Nu jobbar jag målmedvetet med jobbsökningar. Jag skriver intresseansökningar, ringer företag och följer upp. Det har gett resultat! 2016 började med att jag fick två (!) jobberbjudanden som vikarie på ett psykiatriboende och ett boende för personer med psykiska trauman. Där finns stora möjligheter för mer stadigvarande anställning.

Att bli sedd för dem man är och med individuellt stöd hitta motivation var det som krävdes för mig. Då hände det saker. Tack Eductus!”

Tack Sören för att du delade din historia!