Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Du är viktig!

Zana kom till Sverige 2002. Hon började studera SFI, läste vidare med företagsekonomi och utbildade sig till tolk. Nu var hon redo för att söka jobb, men Zana blev snart blev varse att det inte var så lätt.

Nya vägar till jobb

Zana skickade mängder med ansökningar men fick oftast inget svar eller i bästa fall skriftligt nej.

– Jag började känna mig värdelös, all kraft rann ut. Jag fick veta att Eductus i Finspång har olika program för att hitta vägar till arbete. Jag började inom förstärkt arbetsträning hos Eductus. Där fick jag mycket bra stöd. Vi skrev om mitt cv och justerade mitt personliga brev. Min handledare gav mig tips på nya vägar att söka jobb, vi hade jobbjakt genom telefon och besökte företag.

– Successivt kom kraften tillbaka. Jag ville vidareutbilda mig och började fundera på att starta eget, kanske jobba i butik. Tänkte mig något inom sömnad som är mitt stora intresse, eller med barn som också ligger mig varmt om hjärtat. Min handledare på Arbetsförmedlingen såg att föreslog att jag skulle går Serviceutbildning med fördjupning hos Eductus.

Praktiken ledde till längre vikariat

– Genom Serviceutbildningen och stöd från både tidigare handledare och min nuvarande lärare gav mitt jobbsökande resultat. Jag började praktisera på Hårstrops förskola i Finspång. Efter bara någon månad övergick praktiken till timanställning och nu har jag fått ett längre vikariat som fritidsledare. Nu känner jag mig inte trött och värdelös. Allt är roligt och nu känner jag mig nöjd, säger Zana som åter tar upp telefonen och visar ett sms från sin chef där det står ”Hej Zana! Du är viktig! Vi behöver din hjälp ute i verksamheten. Din tillgänglighet gör skillnad.”

– Så även drömmar kan gå i uppfyllelse. Har man sedan bra handledning, coachning och stöd som jag fick under resans gång så ökar chanserna betydligt. Tack Eductus!