Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Diplomerade för service

Igår firade vi med pompa och ståt i Nässjö där en grupp från vår serviceutbildning hade avslutning. Vi var såklart där och gratulerade. Flera av deltagarna har fått anställning i någon form. Oman Hamdan hade en egen klädbutik i sitt hemland, så han är van att arbeta i servicebranschen. Det märks för han har bara varit i Sverige i 2 år och 6 månader och redan fått jobb på Lidl.  En kvinna berättar

– Jag hör hela tiden min lärare Zayas ord ”Kämpa, kämpa!”. Jag är så oerhört tacksam att jag har lärt mig förstå inte bara hur svenskar tänker utan även människor från andra länder.

Utbildningen är en anpassad variant av serviceutbildningen och riktar sig till personer som har begränsade svenskakunskaper. Utbildningen går på halvfart för att kunna kombineras med språkstudier. Deltagarna har läst servicekunskap 2 dagar/vecka under 4 månader. Då har de lärt sig om service och värdskap samt information och kommunikation i Sverige. Efter det har de varit på praktik i 2 dagar/vecka i 2 månader.

Är du nyfiken och vill veta mer om Eductus serviceutbildning? Läs mer här.

Vill du veta mer om serviceutbildningen för personer inom etableringen? Kontakta Bodil Zandrén, platschef, på 0703-13 18 59.