Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Det känns helt fantastiskt att äntligen gå till jobbet”

Jennis handledare peppade henne att våga testa nytt. Hon sökte ett jobb som hon inte trodde att hon skulle få, men hon hade fel. Fem dagar efter intervjun började hon på sitt nya jobb.

Jenni hade sökt jobb under mer än ett år utan resultat. När hon hörde talas om att restaurangkedjan Subway sökte medarbetade till sin nya restaurang tvekade hon, men hennes handledare peppade henne.

Våga testa nytt

– Det är lätt att låsa sig vid en särskild bransch eller position, säger Lollo Bloom, handledare på Eductus. Om man inte får napp måste man söka bredare. Till syvende och sist handlar det om att ha bröd på bordet och tak över huvudet. Våga testa nytt, vad är det värsta som kan hända?

Jennis handledare ville få henne att lämna sin komfortzon och söka bredare än hon gjort hittills.

– Jag sökte ett jobb som jag faktiskt inte trodde att jag skulle få. Min handledare sa till mig att söka brett och inte vara rädd för att testa nya saker.

Hon blev både överraskad och glad när Subway hörde av sig och frågade om hon kunde komma på en intervju. Intervjun gick utmärkt och fem dagar senare började Jenni på Subways internutbildning.

– Det känns helt fantastiskt att äntligen gå till jobbet, avslutar Jenni.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

LÄS MER om Stöd och matchning