Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Det kändes riktigt bra att få jobb”

Efter 6 månader som arbetssökande började Henrik Stålnacke Lohf, 32 år, på Stöd och matchning hos Eductus i Umeå. Med stöttning av coachen Miranda Schönfeldt dröjde det inte länge innan Henrik fixade jobbet på Umeå Städservice.

Vad har du gjort hos Eductus?

Jag och min handledare satte upp mål och strategi för hur jag skulle hitta jobb. Jag har fått lära mig hur jag skriver ett bra CV och personligt brev. Jag fick även lära mig hur jag förbereder mig för en anställningsintervju. Sen har jag fått gå på väldigt många intressanta och lärorika workshops om allt möjligt.

Hur gick det till när du fick jobb?

Jag gjorde en praktik på ett privat städföretag. Under den tiden så googlade jag fram alla städföretag i Umeå. Jag ringde upp alla och skickade ut min cv efteråt. Efter en vecka hörde kommunen av sig. Jag fick komma på anställningsintervju och gjorde bra ifrån mig och fick jobbet.

Hur känns det?

Det kändes riktigt bra att få jobb! Skönt att allt jag lärt mig på Eductus verkligen gav en sådan kanonutdelning.

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

Lägg upp dagen ungefär som ett arbete med start och slut för arbetsdagen. Lägg in raster och lunch.  Då får man en bra rutin på dagen. Och till sist, var inte rädd att be om hjälp!

Tack för att du delade din historia Henrik och stort lycka till från oss på Eductus!